Stockholms stad

Unga filmskapare intar Kulturförvaltningen i Rinkeby

Dela

Feriearbetande ungdomar i Rinkeby-Kista gör under vecka 24-26 personliga dokumentärer med anledning av att Rinkeby firar 50 år. Utifrån egna erfarenheter och intervjuer med närstående skapas 15 stycken kortfilmer som ger en bred bild av området. Vi får ta del av en svår upplevelse på grund av covid, vad tennis kan innebära för uppväxten och mycket mer.

Alla feriearbetare på plats på Kulturförvaltningen. Foto: Tomasz Berggren
Alla feriearbetare på plats på Kulturförvaltningen. Foto: Tomasz Berggren

Projektet ger de 15 ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. Deltagarna arbetar med hela processen från manus och planering till produktion och redigering

Feriearbetarna handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs i samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Efter att ha lärt sig om dramaturgi, film- och intervjuteknik tar ungdomarna ansvar för sina produktioner uppdelade i grupper. Feriearbetarna har sin bas i Kulturförvaltningens lokaler i Rinkeby.

”Jag var nervös inför jobbet men nu tycker jag om det. Det har varit kul att lära sig kameran och att vara ute och filma.”

 - Feriearbetare, Rinkeby-Kista

Unga Berättar har handlett feriearbetande ungdomar runt om i staden i olika projekt sedan 2013 vilket förutom filmproduktioner lett till offentlig konst, podcast, virtual reality upplevelser och event på festivaler.

Varmt välkommen på pressvisning fredag 2/7 kl. 13.00, Kulturförvaltningen Askebykroken 13, Plats konferensrummet på plan 4. Vänligen anmäl deltagande till kontaktpersonerna För frågor kring projektet vänligen kontakta Artemida Taljic, 076-825 00 57, artemida.taljic@edu.stockholm.se, Tomasz Berggren, 076-825 00 39, tomasz.berggren@edu.stockholm.se.

hemsida: kulturskolan.stockholm/ungaberattar

instagram: @ungaberattar

facebook: /ungaberattar

twitter:ungaberattar

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Alla feriearbetare på plats på Kulturförvaltningen. Foto: Tomasz Berggren
Alla feriearbetare på plats på Kulturförvaltningen. Foto: Tomasz Berggren
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum