Halebop

Unga önskar mer kontakt med äldre släktingar

Dela

Nästan hälften mellan 18–35 år önskar att de pratade oftare med sina äldre släktingar. En majoritet har bara kontakt en gång i månaden eller mer sällan, visar en undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Halebop.

– Det har aldrig varit enklare att höra av sig till sin morfar eller gammelfaster, oavsett om de bor i en annan stad eller annat land. Ändå önskar många unga människor att de hörde av sig oftare. Jag tror att vi alla kan bli bättre på att lyfta luren ibland, ett kort samtal är bättre än inget alls, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop.

Över hälften, 58 procent, av de tillfrågade som har äldre släktingar pratar med dem bara en gång i månanden eller mer sällan.

Fler än fyra av tio tillfrågade, 45 procent, önskar att de pratade oftare med sina äldre släktingar. Undersökningen visar också att unga kvinnor i större utsträckning önskade att de hade mer kontakt med sina äldre släktingar, än män i samma ålder. 52 procent bland kvinnorna, jämfört med 39 procent bland männen.

De som är lite äldre, i 30-årsåldern, pratar mer med äldre släktingar än de i 20-årsåldern. 48 procent av de tillfrågade mellan 26–35 år pratar med äldre släktingar minst än gång i veckan. Bland 18–25-åringar är det bara 31 procent.

Undersökningen i korthet

  • 45 procent önskar att de pratade oftare med en äldre släkting.
  • 58 procent pratar en gång i månaden eller mer sällan med en äldre släkting.
  • 52 procent av tillfrågade kvinnorna önskar att de pratade oftare med en äldre släkting.
  • 39 procent av tillfrågade männen önskar att de pratade oftare med en äldre släkting.
  • 31 procent av de tillfrågade mellan 18–25 år pratar med en äldre släkting minst en gång i veckan.
  • 48 procent av de tillfrågade mellan 26–35 år pratar med en äldre släkting minst en gång i veckan.

Om undersökningen
Undersökningen utfördes av Kantar Sifo på uppdrag av Halebop bland 1 007 respondenter i åldersgruppen 18–35 år under perioden 24 maj–11 juni 2019. 969 respondenter svarade att de har en äldre släkting, resultatet som presenteras ovan är baserat på deras svar.  

Nyckelord

Kontakter

Johanna Sahlman, Head of Halebop, johanna,sahlman@halebop.se, 072-540 66 60

Bilder

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum