Stockholms stad

Unga sätter färg på Åkermyntans fritidsgård

Dela

14 sommarjobbande ungdomar i Hässelby-Vällingby skapar just nu muralmålningar som ska sättas upp på Åkermyntans fritidsgård. Utifrån egna tankar om området och sina intressen skapar ungdomarna färgglada verk som livar upp fritidsgården. Från sneakers till busskur, från mobil med musik till trappa. Projektet avslutas med ett vernissage där alla är välkomna.

Självporträtt i Åkermyntan tar form.
Självporträtt i Åkermyntan tar form.

Förutom ökad delaktighet i sitt närområde ger projektet ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. De skapar digitala förlagor till verken med hjälp av iPads. Utifrån förlagorna tejpas riktlinjer för målning och verken växer fram med färg anpassad för underlagen.

Projektet handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs i samarbete med Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning. Det är sjätte året i rad som den här typen av projekt genomförs. Tidigare verk syns i Bagarmossens centrum, på pelarna bakom Fältöversten och två tunnlar under Glanshammarsgatan i Hagsätra.

- Jag tycker att det här är ett roligt och lärorikt sommarjobb, säger Emmanuel, 18 år, sommarjobbare. 

Välkommen att besöka platsen och fira med oss under vernissagen torsdagen 4 juli kl. 16.00-18:00 på Åkermyntans fritidsgård, Drivbänksvägen 9.

För frågor vänligen kontakta Artemida Taljic, 0768 - 25 00 57, artemida.taljic@stockholm.se eller Cristina Blendea 0761 - 23 18 52, cristina.blendea@stockholm.se.

Om Unga Berättar

Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

Nyckelord

Bilder

Självporträtt i Åkermyntan tar form.
Självporträtt i Åkermyntan tar form.
Ladda ned bild
Förlaga till muralen.
Förlaga till muralen.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum