Grums kommun

Unga ska inspirera äldre till digital delaktighet

Dela

Vad är swish? Hur fungerar mobilt bank ID och är det verkligen gratis att Skypa? Det och mycket mer lär ungdomar ut till äldre under två fullsatta utbildningstillfällen på Gruvan i Grums, 1 och 2 april. Syftet är att minska det digitala utanförskapet.

Region Värmland har under vintern arbetat med projektet Tillgänglig Digitalt som ska öka den digitala tillgängligheten bland värmlänningar som är 65 år eller äldre. Som en del av projektet arrangeras workshops tillsammans med länets kommuner – där äldre lär av yngre.

Susanne Sundgren är socialt ansvarig samordnare /IT-strateg på Grums kommun och initiativtagare till de två träffar som kommer att anordnas på Gruvan i Grums i början av april.

–Man räknar med att cirka 1,1 miljoner svenskar fortfarande lever i digitalt utanförskap, de flesta av dem är äldre. Grums kommun har därför valt att tillsammans med Region Värmland och Telia arrangera utbildningen Mer Digital. Eda, Sunne och Torsby kommuner har redan arrangerat denna utbildning och deltagarantalet har varit högt, något vi också hoppas på, säger Susanne.

Mats Löfberg, projektledare Tillgänglig Digitalt på Region Värmland, 054-701 11 19

Susanne Sundgren, socialt ansvarig samordnare /IT-strateg på Grums kommun,
0555-421 99

Välkommen till Gruvan i Grums, A-salen, Sveagatan 118, den 1 eller 2 april, klockan 15.00–18.00.

Leif Haraldsson kommunalråd (S) håller invigningstal den 1 april. Utställare finns på plats.

Kontakter

Bilder

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum