Grums kommun

Unga ställer ut på Grums bibliotek - i samband med höstens högläsningsprojekt

Dela

Frukterna av höstens högläsningsprojekt ställs nu ut på Grums bibliotek fram till jul, med vernissage torsdag den 28 november klockan 14.00. Alla är varmt välkomna.

Stärkta bibliotek är ett treårigt initiativ från regeringen, där Grums kommun nu är en av flera kommuner i landet som har fått projektpengar och möjlighet att jobba med att stärka folkbibliotekens roll som demokratisk mötesplats.

Just Grums bibliotek har valt att investera i sin uppsökande verksamhet för att nå ut till fler, samt för att stärka den växelverkan som började redan förra året genom att finnas på exempelvis stränder, båtbussen och flera event runt om i kommunen.

HÖGLÄSNINGSPROJEKTET är en del av Stärkta bibliotek, efter en idé av Liselotte Asbjörnsdotter, bibliotekarie, och ett snabbt gehör från Hanna Jacobsson Sourander, lärare på Jättestenskolan, som i sin tur fick ett lika snabbt gehör från Linda Gull, också lärare på Jättestenskolan.

Projektet går ut på att skapa läsande förebilder, genom att Liselotte kommer och läser högt för en åttondeklass och en femteklass under en veckas tid under hösten. Efter det får åttondeklassen, och mentorer, en heldags workshop i högläsningstekniker med ingen mindre än Leif Stinnerbom, regissör på Västanå teater.

Under våren läser åttorna i sin tur högt för femteklassen och tillsammans åker sedan samtliga inblandade till Västanå teater för att se en föreställning i Berättarladan.

Tanken är att både åttorna och femmorna ska få möjlighet att läsa för förskoleelever under en högläsningsstund som förläggs på ett äldreboende. En halvdags workshop med Leif Stinnerbom erbjuds därför även förskolepedagoger och samtliga bibliotekarier för att alla ska ha gemensamma verktyg och för att öka samverkanspotentialen mellan olika verksamheter i kommunen.

Efter Liselottes högläsning i höstas så arbetade eleverna vidare med boken genom att skriva egna texter, teckna ATC-kort och fotografera stilleben.

Välkommen på vernissage

Frukterna av denna del av projektet ställs nu ut på Grums bibliotek fram till jul, med vernissage torsdag den 28 november klockan 14.00. Alla är varmt välkomna.

För mer information, kontakta:

Helene Tivemark Projektledare 072-085 20 64 helene.tivemark@grums.se

Bilder

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum