Porsche

Unga svenska förartalanger gör internationell debut i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring!

Dela

Robin Hansson och Pontus Fredricsson från Porsche Carrera Cup Scandinavia är helgens utmanare i ett gigantiskt startfält fyllt till bredden av internationellt meriterade elitförare.

Robin Hansson och Pontus Fredricsson debuterar i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring kommande helg! De utmanar ett gigantiskt startfält med internationellt meriterade elitförare.
Robin Hansson och Pontus Fredricsson debuterar i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring kommande helg! De utmanar ett gigantiskt startfält med internationellt meriterade elitförare.

Spänningen kunde inte var högre inför årets femte race i Porsche Mobil 1 Supercup. Den internationella upplagan av Porsches entyps-mästerskap som körs med 911 GT3 Cup på samma banor som Formel 1 under Grand Prix-helger i Europa och Nordamerika.

Den 28 juli avgörs seriens hemma-tävling på tyska Hockenheimring. Det blir en av säsongens verkliga höjdpunkter med ett gigantiskt startfält. Hela 32 bilar kommer till start och flera av världens snabbaste 911-förare finns på plats. Julien Andlauer leder just nu mästerskapet före de senaste två årens mästare Michael Ammermüller.

Mitt i myllret återfinns två unga svenska talanger från Porsche Carrera Cup Scandinavia som gör internationell debut på Hockenheim. Robin Hansson och Pontus Fredricsson, på andra respektive tredje plats i Carrera Cup, får nu visa vad de går för mot mycket kvalificerat motstånd och inför en krävande storpublik.

– Det ska bli roligt att få tävla mot elitförarna i Porsche Mobil 1 Supercup, säger Robin Hansson. Det blir inte så mycket körning att förbereda sig på men det gör det extra spännande. Planen är ha fullt fokus på kvalet för att placera sig så högt som möjligt inför race. Sedan kan allt hända!

Även Pontus Fredricsson ser fram mot utmaningen som väntar de svenska förarna i Baden-Württemberg den kommande helgen.

– Att mäta sig mot internationellt motstånd på Hockenheim blir en riktigt spännande erfarenhet, säger Pontus Fredricsson. Det kommer att bli ett tufft race på en teknisk och utmanande bana med flera bra omkörningsmöjligheter.

Meningen var att även Hugo Andersson skulle köra Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring. Han har tyvärr varit med om en olycka under semestern och måste nu gå gipsad i fyra veckor.

– Jag är otroligt besviken men samtidigt glad att det inte blev värre, säger Hugo. Jag missar Supercup-tävlingen, men siktar på comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia redan till Gelleråsen. Jag önskar Robin och Pontus stort lycka till!

Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring sänds live på Viasat Motor och på streamingplattformen Viaplay nu på söndag. Starten går 11:25

Kontakter

Bilder

Robin Hansson och Pontus Fredricsson debuterar i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring kommande helg! De utmanar ett gigantiskt startfält med internationellt meriterade elitförare.
Robin Hansson och Pontus Fredricsson debuterar i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring kommande helg! De utmanar ett gigantiskt startfält med internationellt meriterade elitförare.
Ladda ned bild
–	Det blir en spännande erfarenhet att få möta internationellt motstånd på Hockenheim, säger Pontus Fredricsson. Det kommer att bli ett tufft race på en teknisk och utmanande bana med flera bra omkörningsmöjligheter.
– Det blir en spännande erfarenhet att få möta internationellt motstånd på Hockenheim, säger Pontus Fredricsson. Det kommer att bli ett tufft race på en teknisk och utmanande bana med flera bra omkörningsmöjligheter.
Ladda ned bild
–	Det ska bli roligt att få köra mot elitförarna i Porsche Mobil 1 Supercup, säger Robin Hansson. Det blir inte så mycket körning att förbereda sig på men det gör det extra spännande. Planen är ha fullt fokus på kvalet för att placera sig så högt som möjligt inför race. Sedan kan allt hända!
– Det ska bli roligt att få köra mot elitförarna i Porsche Mobil 1 Supercup, säger Robin Hansson. Det blir inte så mycket körning att förbereda sig på men det gör det extra spännande. Planen är ha fullt fokus på kvalet för att placera sig så högt som möjligt inför race. Sedan kan allt hända!
Ladda ned bild

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2018 registrerades 1 830 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina, USA och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Danderyd, Göteborg, Helsingborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche utökar sitt utbud av helelektriska sportbilar med Taycan 4S14.10.2019 09:10:38 CESTPressmeddelande

Så sent som i september premiärvisade Porsche sin nya helt elektriska bil Taycan - på tre kontinenter samtidigt. Redan nu presenterar Porsche den tredje versionen av sin sportiga sedan-modell, Taycan 4S. Den nya modellen finns tillgänglig med två batteristorlekar och utvecklar med det standardmonterade Performance Battery upp till 390 kW (530hk) och med Performance Battery Plus upp till 420 kW (571 hk). Efter Taycan Turbo S och Taycan Turbo, är Taycan 4S därmed den nya instegsmodellen i serien. Den har som standard ett single-deck-batteri med en total kapacitet av 79,2 kWh. Two-deck-batteriet Performance Battery Plus, bekant från Taycan Turbo S och Taycan Turbo, finns som tillval. Det har en total kapacitet på 93,4 kWh. Effekten och räckvidden varierar därför beroende på vilket batteri bilen har. Med Performance-batteriet utvecklar Taycan 4S upp till 390 kW (530 hk) med overboost. Utrustad med Performance Battery Plus ger den upp till 420 kW (571 hk). I båda fallen accelererar den från

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum