Örnsköldsviks Kommun

Unga vuxna får utbildning i privatekonomi

Dela

Kommunens budget- och skuldrådgivare och arbetsförmedlingen i Örnsköldsvik har bjudit in unga arbetslösa till en gratis kurs i privatekonomi. Den 11 april hälsas media välkomna att möta kursledare och deltagare.

Under två dagar i april får en grupp unga vuxna i Örnsköldsvik möjlighet att bli mer ekonomismarta. Kommunens budget- och skuldrådgivare har i samverkan med arbetsförmedlingen bjudit in unga arbetslösa mellan 18 och 30 år som deltar i kommunens verksamheter eller är inskrivna vid arbetarbetsförmedlingen till en gratis kurs i privatekonomi. Kursen ”Ekonomismart”, som arrangeras av Folkuniversitetet, behandlar bland annat konsumenträtt, marknadsföring, vardagsekonomi, sparande och samboregler.

– Det finns ett behov av att unga lär sig mera om privatekonomi och om sina rättigheter och skyldigheter som konsument för att förebygga framtida skuldsättning. Det blir väldigt tufft ekonomiskt, men även en psykisk påfrestning, om man hamnar i skuld eller i abonnemangsfällor som ung på väg ut i vuxenlivet, säger Märit Wedin, budget- och skuldrådgivare vid Örnsköldsviks kommun.

Närmare 40 unga vuxna har anmält sig till kursen. Deltar gör även ett antal yrkesverksamma som dagligen arbetar nära unga vuxna.

– Det är angeläget att också sprida kunskap, metoder och målgruppsanpassade redskap vidare till yrkesverksamma som arbetar nära unga vuxna. ”Ekonomismart” har visat sig vara ett uppskattat koncept som kan lämpa sig väl för vårt skuldförebyggande arbete, säger Märit Wedin.

Media hälsas välkomna
Media är välkomna att under kursens andra dag möta utbildare och deltagare i ”Ekonomismart”.
Tid: Onsdag 11 april, 9:00-12:00.
Plats: Konferensrum Café UH, Lasarettsgatan 9 A, Örnsköldsvik

Nyckelord

Kontakter

Märit Wedin, budget- och skuldrådgivare, samhällsbyggnadsförvaltningen, tfn 0660 – 887 11.

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan – så ska partnerskap ge vetenskapligt lyft inom Örnsköldsviks kommunkoncern21.3.2019 08:02:00 CETPressinbjudan

I samband med signering av partnerskap mellan Örnsköldsviks kommun och Mittuniversitetet (26 mars) respektive Umeå universitet (8 april) är media välkomna att ta del av hur det samarbete som inleds ska bidra till vetenskapligt baserad verksamhetsutveckling inom Örnsköldsviks kommunkoncern. För universiteten innebär samarbetet konkreta utmaningar för akademisk forskning och en ökad närvaro i samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum