Stockholms stadStockholms stad

Ungdomar från Hässelby-Vällingby höjer sina röster och intervjuar idoler

Dela

Feriearbetande ungdomar i Hässelby-Vällingby gör under vecka 31-33 två poddavsnitt på tema miljö och skolan. Genom krönikor och reportage skildras bland annat nackdelen med friskolor, hur det är att klara av skolan med en diagnos och hur man som miljöaktivist arbetar för att påverka människors klimatavtryck. Ungdomarna intervjuar även Nikita Uggla och Frida Argento från netflixsserien Young Royals om framtiden, drömmar och att nå sina mål.

Ungdomar från Hässelby-Vällingby intervjuar sina idoler
Ungdomar från Hässelby-Vällingby intervjuar sina idoler

Projektet ger de 15 ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. Deltagarna arbetar med hela processen från manus och planering till inspelning och redigering

Feriearbetarna handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs i samarbete med Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning. Efter att ha lärt sig om dramaturgi, inspelnings- och intervjuteknik tar ungdomarna ansvar för sina produktioner uppdelade i grupper. Feriearbetarna har sin bas i Tegelhögens fritidsgård i Vällingby.

 ”Det är så kul att jobba i projekt, och i stor grupp med alla andra. Att samarbeta och arbeta tillsammans för att göra vår podcast”

 - Feriearbetare, Hässelby-Vällingby

Unga Berättar har handlett feriearbetande ungdomar runt om i staden i olika projekt sedan 2013 vilket förutom podcast lett till offentlig konst, filmproduktioner, virtual reality upplevelser och event på festivaler.

Varmt välkommen att besöka oss på plats under vecka 33 eller på vernissage fredag 20 augusti kl. 13.00, Tegelhögens fritidsgård, Vittangigatan 22, Vällingby. För frågor kring projektet vänligen kontakta Fernando Illezca, 076-825 24 43, fernando.illezca@edu.stockholm.se.

Om Unga Berättar

Unga Berättar är en verksamhet inom
Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt och vi utgår alltid från deltagarnas personliga berättelser. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, konst, film, podcast, vr, fotografier eller andra kreativa uttryck.

För frågor kring Unga Berättar vänligen kontakta enhetschef Johan Westerlund, 076-123 18 35, johan.westerlund@edu.stockholm.se

Hemsida: kulturskolan.stockholm.se/ungaberattar Instagram: @ungaberattar Facebook: /ungaberattar

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Ungdomar från Hässelby-Vällingby intervjuar sina idoler
Ungdomar från Hässelby-Vällingby intervjuar sina idoler
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum