Svenska kyrkan Norrköping

Ungdomar lär sig spela orgel i Norrköping orgelakademi

Dela

Under nästa vecka blir det full aktivitet för barn och ungdomar mellan 10-16 år som vill prova på att spela kyrkorgel. Norrköpings orgelakademi går av stapeln måndag 22 juni - fredag 26 juni och ett 15-tal ungdomar är anmälda till årets sommarkurs.

Kyrkorgeln är kyrkans mest framträdande instrument. Ungdomarna får prova på att spela med både händer och fötter på flera av stadens orglar, spela sin favoritmusik och improvisera. Vilket annat instrument är så stort att man kan gå in i det? Ungdomarna får se hur en orgel ser ut inuti med sina, ibland tusentals, pipor. Under torsdagen gör gruppen en utflykt till en av kyrkorglarna på Vikbolandet och äter glass. Under fredagen samlas alla ungdomar till final och uppspel i S:t Olai kyrka.

David Löfgren och Emil Holmberg är två av orgelakademins orgellärare. De tycker båda att det är extra roligt att kunna erbjuda en sommaraktivitet för barn och unga nu när många aktiviteter är inställda på grund av coronapandemin. Orgelakademin har genomgått en riskanalys och är genomförbar tack vare att den riktar sig till en mindre grupp ungdomar där elevernas föräldrar inte är involverade. 

David Löfgren, organist

011-241333 / david.lofgren@svenskakyrkan.se

Emil Holmberg, organist

011-241431 / emil.o.holmberg@svenskakyrkan.se

Foto: IKON bildbyrå

Bilder

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

Nya värden till kulturarvet2.2.2022 12:40:05 CET | Pressmeddelande

Utmed Finspångsvägen återfinns en av Norrköpings äldsta kyrkor, Östra Eneby kyrka. Med anor från 1100-talet har kyrkan länge varit en plats där människor från bygden samlats i glädje och sorg. Till dess stora kulturarv kan räknas, förutom själva kyrkobyggnaden, bland annat en runsten, som tros ha varit ett tidigt altare, och de brudkronor som lånats ut till kvinnor som stått brud genom århundraden. Men nu läggs ett nytt föremål till framtida kulturarv. Ett dopträd i smide.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum