Växjö stift

Ungdomar möter biskopen i Kalmar

Dela

På kvällen den 26:e februari möter ungdomar från Svenska kyrkan i Kalmar biskop Fredrik Modéus. Träffen är ett led i arbetet med medarbetarskap, rekrytering och kallelse till tjänst.

Träffen äger rum i S:ta Birgitta kyrka, Kalmar, tisdagen den 26 februari kl. 18-20.

-  Fler behöver känna att de behövs i kyrkan. Jag vill lyssna in vad det är som gör att ungdomarna engagerar sig i sin församling och vad jag som biskop och medarbetarna på stiftskansliet kan göra för att möta deras behov, säger biskop Fredrik Modéus.

Ett 50-tal ungdomar är anmälda till samrådet, som också är en viktig möjlighet för att komma samman och lära känna varandra. Webbtjänsten mentimeter kommer att användas för att skapa en aktiv dialog mellan ungdomarna och biskopen. Idéerna som väcks kommer att bli del av en rekryteringsstrategi för Växjö stift.

Samtidigt träffas ett 15-tal pedagoger och ledare för att under ledning av stiftspedagog Christina Evertsson prata om församling som rekryterande miljö och få information om Svenska kyrkans nationella program för lärande och undervisning.

Träffen avslutas med psalm, bön och välsignelse.

Kontakter

Jakob Wikström, stiftskonsulent barn och unga
0470-77 38 24
jakob.wikstrom@svenskakyrkan.se

Christina Evertsson, stiftspedagog
0470-77 38 08
christina.evertsson@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum