Linköpings kommun

Ungdomar startar sommarföretag

Dela

För nioende året i rad erbjuder Linköpings kommun ungdomar mellan 16-19 år att driva egna företag under sommarlovet. Syftet är att locka fler till entreprenörskap.

Projektet Sommarföretagaren är en unik chans för ungdomar mellan 16-19 år att skaffa kunskaper inom företagande, få ökad självkänsla och en möjlighet att göra verklighet av sina idéer.

Tillverkning av trätavlor, mobil- och datorsupport samt försäljning av begangade kläder är några av årets affärsidéer.

– Det är alltid spännande att se vilka idéer som kommer fram. Precis som tidigare är det även i år en stor bredd, säger Malin Grahn, kommunikatör på Linköpings kommun och en av dem som ansvarar för projektet.

Deltagarna får ett startkapital, utbildning inom bland annat försäljning, marknadsföring, ledarskap och grupputveckling, samt stöd från erfarna coacher.

– Sommarföretagaren är ett uppskattat projekt som syftar till att inspirera unga till entreprenörskap. Vi vill att de ska se företagande som ett sätt att livnära sig, och hoppas på fler nystartade Linköpingsföretag i framtiden, säger Malin Grahn.

Läs mer om årets sommarföretagare via länken nedan.

Kontakter

Malin Grahn, kommunikatör, Näringsliv och tillväxt, telefon: 013-26 39 78.

Länkar

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum