Stockholms stad

Ungdomars berättelser hörs i ny podd

Dela

Unga Berättar från Kulturskolan Stockholm släpper en podd där unga ges möjlighet att berätta utifrån olika teman de själva valt. I de första avsnitten hörs berättelser om vikten av skapande, mellanförskap samt mötet med Sverige.

Releasefest för Unga Berättar podden
Torsdag 14 mars kl. 17-19 på Ragvaldsgatan 14.

För frågor vänligen kontakta Johan Westerlund, 076-123 18 35, johan.westerlund@stockholm.seAvsnitten görs genom workshops med olika verksamheter där unga deltar. Ungdomarna handleds av pedagoger från Unga Berättar och skapar olika typer av innehåll som krönikor, reportage, intervjuer och brev. De är även själva programledare för avsnitten.

”Ju fler som vågar skapa och visa sig sårbara desto modigare blir folket runt om.”
- Unga Berättar podden

Lyssnaren får bland annat ta del av Samuels berättelse om sin bild av Sverige från Kamerun, om hur Emmy blev en ”citizen of the world” tack vare kultur, en intervju med skådespelaren Nils Närman Svensson om mellanförskap och mycket mer.

”Det här samarbetet har varit - WOW.”
- Chadi Zerit, Studio Ung

Podden lanseras med en releasefest hos Unga Berättar.
Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

Hemsida:
kulturskolan.stockholm.se/ungaberattar

Instagram: @ungaberattar
Facebook: /ungaberattar
Twitter: @ungaberattar

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads kulturpristagare 201917.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

I år delar Stockholms stad ut fem hederspriser, ett Bellmanpris och ett Lennart af Petersenspris. Priserna tilldelas aktörer av stor vikt för Stockholms kulturliv. I år går Bellmanpriset till Thåström, Lennart af Petersenspriset till Anders Petersen och hederpriserna går till Agneta Pleijel (litteratur), Sherihan Cherrie Hersi (musik), Fredrik "Benke" Rydman (scenkonst), Sirous Namazi (konst) och Manne af Klintberg (kulturarbete för barn och unga).

Pressinbjudan: Invigning – Levande Stockholm29.4.2019 14:01:52 CESTPressinbjudan

Välkommen till invigningen av den första sommargågatan för säsongen – Hornsbergs Strand. I år är det femte året i rad som Stockholms stad gör om platser i det offentliga rummet till sommargågator, sommartorg och pop up-parker. För varje år har projektet utvecklats tillsammans med stadsdelsförvaltningar, kulturförvaltningen och näringslivet. I år omfattas drygt ett tjugotal platser både i inner- och ytterstaden.

Trafikkontorets granskning av snöröjningen klar26.4.2019 10:00:59 CESTPressmeddelande

Idag är den externa granskning av snöröjningen som Trafikkontoret låtit göra klar. Granskningen visar på brister i Trafikkontorets eget arbete och rutiner. Processen med att förbättra arbetssätt och rutiner inom Trafikkontoret har redan påbörjats. Trafikkontoret har även låtit granska entreprenörernas arbete med snöröjningen och funnit allvarliga brister i deras arbete. Med anledning av det har Trafikkontoret i förra veckan polisanmält entreprenörerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum