Stockholms stad

Ungdomars berättelser hörs i ny podd

Dela

Unga Berättar från Kulturskolan Stockholm släpper en podd där unga ges möjlighet att berätta utifrån olika teman de själva valt. I de första avsnitten hörs berättelser om vikten av skapande, mellanförskap samt mötet med Sverige.

Releasefest för Unga Berättar podden
Torsdag 14 mars kl. 17-19 på Ragvaldsgatan 14.

För frågor vänligen kontakta Johan Westerlund, 076-123 18 35, johan.westerlund@stockholm.seAvsnitten görs genom workshops med olika verksamheter där unga deltar. Ungdomarna handleds av pedagoger från Unga Berättar och skapar olika typer av innehåll som krönikor, reportage, intervjuer och brev. De är även själva programledare för avsnitten.

”Ju fler som vågar skapa och visa sig sårbara desto modigare blir folket runt om.”
- Unga Berättar podden

Lyssnaren får bland annat ta del av Samuels berättelse om sin bild av Sverige från Kamerun, om hur Emmy blev en ”citizen of the world” tack vare kultur, en intervju med skådespelaren Nils Närman Svensson om mellanförskap och mycket mer.

”Det här samarbetet har varit - WOW.”
- Chadi Zerit, Studio Ung

Podden lanseras med en releasefest hos Unga Berättar.
Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

Hemsida:
kulturskolan.stockholm.se/ungaberattar

Instagram: @ungaberattar
Facebook: /ungaberattar
Twitter: @ungaberattar

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nya arbetssätt och justerad organisation för ett kulturutbud som når fler5.3.2019 12:30:00 CETPressmeddelande

Stockholms kulturförvaltning har i budgeten för 2019 fått ett utvecklat uppdrag med höga ambitioner. Fokus ligger på att nå ut till fler med kulturverksamheten, i synnerhet underrepresenterade grupper. Det nya uppdraget och kulturverksamhetens budgetförutsättningar gör att Kulturförvaltningen nu ser över arbetssätt och organisationsformer i syfte att effektivisera och centralisera verksamheten.

Nya regler för parkering i delar av Bromma21.2.2019 08:59:45 CETPressmeddelande

Idag presenterar Stockholms stad de nya reglerna för hur parkeringen ska ordnas i de delar av Bromma som berördes av Transportstyrelsens beslut om att upphäva 289 lokala trafikföreskrifter i december förra året. I de norra delarna av det berörda området kommer avgift att gälla på de flesta gator och i södra delarna kommer de flesta gator ha avgiftsfri parkering. Omskyltningen påbörjas i slutet av februari och beräknas vara klar i slutet av april. De nya reglerna börjar gälla undan för undan när skyltarna är på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum