Järfällahus Ab

Ungdoms- och studentboendet Almen invigt i Barkarby

Dela

Torsdagen den 30 augusti invigde vi Almen, vårt nya ungdoms- och studentboende i Barkarby centrum där nyligen 56 nya hyresgäster flyttat in.

Torsdagen den 30 augusti invigde vi Almen, vårt nya ungdoms- och studentboende i Barkarby centrum.

Invigningen skedde genom att ballonger som stavade ALMEN fick flyga till väders. I saxarna höll Aphram Melki (c ), Peter Sjerling (nytillträdd VD för Järfällahus), Mikael Jämtsved (MP, styrelseordförande för Järfällahus), Per Wistedt (fastighetsutvecklingschef och tidigare tillförordnad VD för Järfällahus) och Claes Thunblad (S). Claes lämnade dock över sin sax till Andres Moilanen, ordförande för SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation.

Huset har tidigare varit ett äldreboende men är nu ombyggt. Resultatet är 56 små, fräscha lägenheter. Hälften av dem är ungdomslägenheter som hyrs ut via Järfällahus särskilda ungdomskö. Hälften är studentlägenheter som hyrs ut via Bostadsförmedlingen. De flesta av lägenheterna är enrummare på i genomsnitt 26 m², men det finns också några tvårummare.

Den 15 augusti flyttade de nya hyresgästerna in i huset.

-          Det är första gången Järfällahus inviger ett hus med de här typerna av lägenheter, säger Järfällahus ordförande Mikael Jämtsved (MP). Det är positivt att vi kunnat bygga om Almen för en ung målgrupp när äldrevården inte längre kunde använda huset.

Även Järfällahus VD Peter Sjerling ser mycket positivt på Almen.

-          Bostadsbristen är stor, inte minst för unga. Därför är det glädjande att vi nu kan erbjuda ungdomar nya möjligheter till eget boende, säger Peter Sjerling.

Nyckelord

Kontakter

Peter SjerlingVD för Järfällahus AB från 2018-08-27

073-816 22 16

Bilder

Om

Järfällahus Ab
Järfällahus Ab
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://jarfallahus.se/

Järfällahus är ett bostadsföretag i stark utveckling och med stor framtidstro. Bolaget går in i en fas med både nybyggnation och stora moderniseringsprojekt. Bolaget äger ca 5 600 lägenheter och ca 60 000 kvm lokaler belägna i Järfälla kommun nordväst om Stockholm. Bolaget ägs till 100 % av Järfälla kommun och har ett uttalat uppdrag att bidra till kommunens utveckling och expansion.

Följ Järfällahus Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus Ab

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum