Norrköpings kommun

Ungdomskontorets verksamhet i förändring

Dela

Norrköpings kommuns och Arbetsförmedlingens samlokalisering på ungdomskontoret på Kungsgatan 14 flyttas till ett samarbete i arbetsförmedlingens lokaler på Hospitalsgatan.

Ungdomskontoret är en samlokalisering mellan Norrköping kommun och Arbetsförmedlingen. Sedan 2016 har kontoret haft sina lokaler på Kungsgatan i Norrköping.

Idag går ungdomar till Ungdomskontoret på Kungsgatan om de har behov av ekonomiskt bistånd, studie- och yrkesvägledning eller arbetsförmedling. Lokalen på Kungsgatan 14 kommer att stängas men samarbetet kommer att fortsätta i arbetsförmedlingens lokaler på Hospitalsgatan.

­­Tack vare dom tre år vi arbetat tillsammans på ungdomskontoret har vi också mycket konkret som vi kan samarbeta kring oavsett fysisk placering. Medarbetare inom båda organisationerna har god kunskap om vad våra ungdomar behöver i stöd, och det ska vi ta tillvara på i det framtida samarbetet, säger, Pernilla Ljung, kontorschef på arbetsmarknad- och vuxenutbildningskontoret.

Vi har haft en bra utveckling på minskningen av arbetslösheten för ungdomar där vårt samarbete har varit en avgörande del. Det är viktigt att vi även fortsättningsvis arbetar tillsammans med de ungdomar som behöver extra stöd. Vårt gemensamma arbete har gett oss erfarenheter som bidrar till att vi kan göra effektiva insatser, säger Inger Schroeder, chef på Arbetsförmedlingen i Norrköping.

Flytten av ungdomskontoret är en del av arbetsförmedlingens förändringsarbete. Lokalen på Kungsgatan kommer att lämnas under 2019 och senast 31 december ska alla ha flyttat ut.

Kontakt:
Pernilla Ljung
Titel: kontorschef arbetsmarknad- och vuxenutbildningskontoret
Telefon: 0730- 20 10 45

Inger Schroeder
Titel: chef på Arbetsförmedlingen Norrköping
Telefon: 010-48 69 341

________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

 

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum