Linköpings kommun

UngPuls är vägen in till arbetsmarknaden 

Dela

I år sysselsätter kommunens ungdomsverksamhet och UngPuls över 150 ungdomar i feriearbete. Satsningen möjliggör för många unga att dels få sitt första arbete och dels en viktig arbetslivserfarenhet.

80 av arbetstillfällena finns hos verksamheten UngPuls, resten arbetar inom enheten Kulturscener och ungdom.

- Satsningen på feriejobben är extra viktiga nu, när unga drabbats hårt av pandemins verkningar. Det är extra svårt att hitta jobb. Så att kommunen kan möjliggöra för ungdomar att få arbetslivserfarenhet och därmed lättare kunna anställas i framtiden, är mycket positivt, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Feriearbetarna inom UngPuls arbetar i sex stadsdelar i Linköping. Utgångspunkten är de så kallade Pulsbankerna som finns i dessa områden. Men det har även rekryterats in andra typer av feriearbete som exempelvis inom medie- och kommunikation. De som har den typen av tjänst skapar podd och film som beskriver UngPuls ur deras synvinkel.

UngPuls finns i Berga, Ryd och Skäggetorp. Det är en frivillig aktivitetsstyrd verksamhet för målgruppen 13-25 år. I samverkan med andra kommunala verksamheter, organisationer och föreningar erbjuder UngPuls ett stort utbud av organiserad fritidsverksamhet genom meningsfulla och lärande aktiviteter

- Målgruppen är bred och har ett relativt stort åldersspann. Det innebär att  vi ordnar olika aktiviteter och mötesplatser utifrån olika åldrar och intressen. Verksamheten stöttar unga i Linköping som vill driva egna projekt och vara aktiva i föreningslivet, säger Viktoria Wisén, verksamhetschef Ung Puls.

Just nu pågår en rekrytering tillsammans med Arbetsmarknadscentrum av Ungdomsambassadörer. Det är totalt tjugo ungdomar som precis slutat gymnasiet som från och med september kommer arbeta i UngPuls verksamhet.

- Vi har mycket goda erfarenheter av Ungdomsambassadörerna. De tillför mycket nya idéer på hur verksamheten kan utvecklas. En av våra senaste ambassadörer har dessutom fått vidare anställning som Ungdomsombud på kultur-och fritidsförvaltningen. Demokratifrågor står i fokus i den tjänsten, säger Viktoria Wisén.

Kontakter

Viktoria Wisén, verksamhetschef Ung Puls
viktoria.wisen@linkoping.se, 013-20 76 56

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Attendos uppdrag på Ånestads vårdboende avslutas6.10.2021 16:11:05 CEST | Pressmeddelande

Attendo kommer att lämna Ånestads vårdboende i förtid. Det står klart efter ett beslut i Äldrenämnden idag. "Att Attendo skulle avsluta sitt uppdrag har varit en tydlig inriktning från mig som ordförande. Det fanns inga andra alternativ med tanke på de allvarliga brister som har uppmärksammats i verksamheten. Det viktigaste för oss är att se till att de boende på Ånestad får en god vård och omsorg", säger Liselotte Fager (KD), Äldrenämndens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum