Sverige för UNHCR

UNHCR välkomnar Maltas beslut att ta emot fartyget Aquarius

Dela

UNHCR välkomnar gårdagens beslut av Maltas regering att tillåta avstigning av 141 asylsökande och migranter räddade i centrala Medelhavsområdet av en frivilligorganisation.

Räddningsfartyget Aquarias. Foto: © UNHCR/Markel Redondo
Räddningsfartyget Aquarias. Foto: © UNHCR/Markel Redondo

– UNHCR välkomnar slutet på dödläget kring Aquarius och det faktum att 141 barn, kvinnor och män inte längre är strandade till sjöss, säger FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi.

– Men läget borde aldrig ha kommit till det här överhuvudtaget. Det är fel, farligt och omoraliskt att hindra räddningsfartyg som patrullerar Medelhavet medan regeringarna tävlar om vem som kan ta det minsta ansvaret, avslutar Filippo Grandi.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Räddningsfartyget Aquarias. Foto: © UNHCR/Markel Redondo
Räddningsfartyget Aquarias. Foto: © UNHCR/Markel Redondo
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum