SRI

Unik digital föreläsningsserie tar sikte på att höja säkerhetskompetensen i svenska organisationer

Dela

Behovet av kompetenshöjande insatser inom säkerhetsområdet är stort i svenska organisationer, inte minst inom de tusentals organisationer som lyder under Säkerhetsskyddslagen. Inrikesminister Mikael Damberg presenterade nyligen en ny lagrådsremiss som innebär en skärpning av lagen och Säkerhetspolisen kommunicerar i sin årsberättelse att det även fortsatt finns ett förhöjt hot mot Sverige. För att bidra till att höja kompetensnivån såväl som säkerhetsmedvetandet i svenska organisationer skapar svenska säkerhetskonsultbolaget SRI nu en unik digital föreläsningsserie i 10 delar och har knutit till sig flera av landets mest erfarna säkerhetsprofiler som talare.

I föreläsningsserien, som just nu produceras i studio, kommer deltagare att kunna ta del av ett brett spektrum av kompetenshöjande föreläsningar med bland annat Stefan Kristiansson, tidigare chef för MUST (Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten), Björn Marcusson, lärare i underrättelsetjänst på Försvarshögskolan, Li Karlsén, Säkerhetschef på organisationen Kvinna till Kvinna och terrorexpert Hans Brun, senior säkerhetskonsult på SRI.

Jörgen Holmlund, tidigare Polisöverintendent och numera även han senior säkerhetskonsult på SRI, är initiativtagare till föreläsningsserien ”Från gråzon till safe zone: Resan mot ett tryggare Sverige AB”. Jörgen bidrar själv med två föreläsningar i serien och säger:

”Utbildningsbehovet är mycket stort, något som är oroväckande från perspektivet inre säkerhet. I takt med att exempelvis internetbaserad brottslighet, påverkansoperationer, antagonistiska hot och organiserad brottslighet blir allt vanligare i både offentliga och privata verksamheter behöver chefer och säkerhetsansvariga tänka till och ta kliv för att skapa fler barriärer. Därför känns det spännande att kunna tillgängliggöra dessa unika talare för många åhörare i ett modernt och digitalt format,” säger Jörgen Holmlund.

Syftet med föreläsningsserien är att sprida kunskap, problematisera och inspirera för att ge chefer, specialister och personer i organisationens säkerhetsfunktion användbara verktyg.

”Det finns idag mycket forskning kring gråzon och hybrida hot. Det är bra att det utvecklas nya utbildningskoncept som ”Gråzon till safe zone” för att hela tiden fortsätta att höja både kompetensnivå och medvetenheten inom dessa områden och jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet. Framför allt är det bra och viktigt att kunskapen också når det privata näringslivet eftersom så många där omfattas av de hybrida hoten.

Det svenska näringslivet drabbas framför allt hårt när det gäller stöld av tillgångar och immaterialrättsliga tillgångar. Stora delar av det svenska näringslivet borde ingå närmare i totalförsvaret och därför är det både önskvärt och naturligt med en gemensam förståelse och begreppsbild. SRI besitter mycket kompetens inom områden som personalsäkerhet och säkerhetsskydd och kan på ett pedagogiskt och värdefullt sätt bidra till att skapa samsyn,” säger Björn Marcusson, Kommendörkapten och lärare i underrättelsetjänst på Försvarshögskolan.

”Förhoppningen – och även vår yttersta målsättning med initiativet – är att ny kunskap, nya insikter och bättre verktyg kommer att öka både säkerhetsmedvetenhet, riskmedvetenhet och samtidigt bidra till bättre säkerhetskultur i många organisationer. Detta är något som i förlängningen bidrar till ett tryggare Sverige AB,” säger Pierre Gudmundson, SRI:s VD och grundare.

Läs mer om föreläsningsprogrammet här: https://sri.se/academy/ 

För mer information:

Jörgen Holmlund, SRI
Tel: 072-242 93 20
E-post: jorgen@sri.se

Om SRI (Scandinavian Recruitment Intelligence)
Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontroller, digital referenstagning, säkerhetsprövningsintervjuer, säkerhetsutbildning och andra konsulttjänster grundade i många års erfarenhet från Försvarsmakten, Polisen och rekryteringsbranschen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SRI
SRI
Sveavägen 88
11359 Stockholm

https://sri.se

Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontroller, digital referenstagning, säkerhetsprövningsintervjuer och andra konsulttjänster grundade i många års erfarenhet från Försvarsmakten, Polisen och rekryteringsbranschen.

Följ SRI

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SRI

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum