Trafikverket

Unik höstlovspromenad i Gullbergstunneln

Dela

Lördagen den 26 oktober mellan klockan 11 och 14 bjuds allmänheten in för att besöka Gullbergstunneln. Ett av tunnelrören är snart klara och det betyder att en viktig milstolpe har uppnåtts i ett av de stora projekt som förbättrar infrastrukturen i Göteborg.

Gullbergstunneln
Gullbergstunneln

Det här är enda tillfället att besöka i Gullbergtunneln, innan ena röret öppnar för trafik, i mitten av december. På plats berättar Trafikverket om erfarenheter från tunnelbygget och Göteborgs Stad visar vilka möjligheter det finns till stadsutveckling ovanpå tunneltaket och vilka visioner som finns för framtiden. Besökare kan bland annat få känna på och lära sig mer om material som tunneln är byggd av, provsitta i maskiner, se en film om hur tunneln vuxit fram och en film om Göteborgs stadsutveckling i området samt ställa frågor till både Trafikverket och Göteborgs Stad.

Om Gullbergstunneln

E45 i centrala Göteborg, där det idag kör cirka 50 000 fordon per dygn, håller på att sänkas ner och delvis överdäckas till en tunnel. På så sätt kan staden växa på ovansidan. Vi gör vattnet och staden närmare. Dessutom är tunneln en förutsättning för den nya Hisingsbron som ska ersätta den befintliga Götaälvbron.

Nedsänkningen och överdäckningen leder också till förbättrad trafiksäkerhet och minskat buller. Det kommer också att vara lättare för alla trafikanter att ta sig runt i området eftersom E45 varit som en barriär mellan city och området längs älven.

Media är välkomna att delta. Det finns möjlighet till intervjuer med representanter från både Trafikverket och Göteborgs stad.

Anmälan görs till Camilla Hult camilla.hult@trafikverket.se senast torsdag 23 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Camilla Hult, presskommunikatör
camilla.hult@trafikverket.se
0707-62 24 73

Bilder

Gullbergstunneln
Gullbergstunneln
Ladda ned bild

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum