Unionen

Unionen: Stort att regeringen fattat beslut om reform för kompetensutveckling och omställning

Dela

Regeringen har nu lagt fram propositionen för nya lagar om anställningstryggheten. – Behovet av kompetensutveckling och omställning är på många sätt akut. Nu är äntligen en av de största reformerna för trygghet och omställning på svensk arbetsmarknad beslutad, säger Martin Linder, ordförande i Unionen.

Unionens förbundsordförande Martin Linder
Unionens förbundsordförande Martin Linder

Regeringen fattade i förra veckan beslut och lagt fram en proposition om Flexibilitet, omställningsförmåga och trygghet på arbetsmarknaden.

Trygghetsöverenskommelsen mellan PTK, LO och Svenskt Näringsliv ger kraftigt förbättrade ekonomiska och praktiska möjligheter till omställning genom utbildning under arbetslivet – både för anställda och för personer som är mellan jobb. Det är bra för den enskilde, för företagen och för samhället i stort.

– Det är en fantastisk möjlighet och reformen kommer att ha en stor betydelse för Unionens medlemmar och hela arbetsmarknaden. Nu är det viktigt att vi ökar kunskapen om vad reformen innebär i praktiken, säger Martin Linder.

Propositionen ska nu lämnas till riksdagen för behandling. Förslaget är att de nya lagarna ska träda i kraft 30 juni 2022, och börja tillämpas 1 oktober 2022. När lagstiftning är på plats kan det nya huvudavtalet undertecknas av parterna på arbetsmarknaden.

Läs mer om Tryggghetsöverenskommelsen på Unionen.se

Kontakter

PressjourUnionens pressjour för journalister

Presstjänsten besvarar medias frågor om Unionen. Vi förmedlar också kontakt till våra talespersoner

Tel:08-504 151 00press@unionen.se

Bilder

Unionens förbundsordförande Martin Linder
Unionens förbundsordförande Martin Linder
Ladda ned bild

Länkar

Om

Unionen
Unionen
Olof Palmes gata 17
105 32 Stockholm

08-504 151 00http://www.unionen.se/opinion

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 685 000 medlemmar på 88 000 arbetsplatser. Vi är 27 000 förtroendevalda på drygt 14 000 arbetsplatser.

Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden.

Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar.

Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

 

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum