Universal Robots

Universal Robots arrangerar virtuellt event för läkemedelsbranschen

Dela

Nu kan chefer, specialister och andra yrkesgrupper inom läkemedels- och medicinbranschen få en inblick i robotarnas många möjligheter. Den 9 december kommer Universal Robots att hålla ett virtuellt nordiskt event. Universal Robots ser stor potential inom läkemedelsområdet och har höga förväntningar på eventet som redan nu väckt stort intresse.

Virtuellt event för läkemedels- och medicinbranschen.  Illustration: Universal Robots
Virtuellt event för läkemedels- och medicinbranschen. Illustration: Universal Robots

Nu slår automationsvågen på allvar mot läkemedels- och medicinindustrin. Med ett gemensamt nordiskt event fokuserar Universal Robots på de många robotalternativen inom bland annat packning och emballering. Eventet kommer att äga rum virtuellt den 9 december 2021 under titeln "Cobots in pharma and medico".

Ola Mellström, Universal Robots säljansvarig i Sverige, sätter ord på eventet:

– Vi upplever en stor nyfikenhet på robotar inom läkemedels- och medicinområdet. De många tillbehörsalternativen i UR+-universumet ökar robotarnas användbarhet avsevärt, och gör att de får fotfäste i allt fler specialistfunktioner.

– Nu samlar vi den senaste kunskapen inom området i ett virtuellt event, där våra gäster får ta del av en rad experter, presentatörer och utställare. Under eventet är det också möjligt att röra sig mellan de virtuella montrarna på vårt mässområde och få svar på specifika frågor angående automatisering, fortsätter Ola Mellström.

UR+ är ett ekosystem där externa utvecklare kontinuerligt lägger till nya applikationer till UR-robotarna vilket möjliggör att de kan hantera en lång rad specialuppgifter.

Bygger på Covid-erfarenheter
I samband med de omfattande restriktionerna under pandemin höll UR ett virtuellt event med över 6 000 deltagare över hela Europa. Det är erfarenheterna från detta event som UR nu bygger vidare på och erbjuder därmed deltagarna ett väl beprövat koncept den 9 december.

– Vi upplever ett överväldigande intresse från hela Norden och det virtuella formatet gör det lättare att träffas över regionerna i en situation där Covid-19 fortfarande är närvarande i allra högsta grad. Vårt virtuella event är ett säkert och användarvänligt sätt att skaffa sig den senaste kunskapen och vi hoppas att så många som möjligt tar vara på möjligheten, säger Ola Mellström.

Under det virtuella eventet den 9 december kan du, förutom att träffa Ola Mellström, bland annat lyssna till Thomas Bach Nielsen, Head of Robotics & Advanced Automation på Novo Nordisk A/S, Casper Hansen, VD på Technicon A/S samt Dr. Carl Heltmut Coulon, Head of Future Manufacturing Concepts på INVITE GmbH.

Automatisering i läkemedelsbranschen
De flexibla och samarbetsvilliga robotarna från UR, de så kallade cobotarna, kan till exempel avlasta anställda från betungande arbetsuppgifter vid förpackningslinjerna. Dessutom har pandemin satt press på branschens anpassningsförmåga, leveranskedjor och flexibilitet och mycket pekar därmed i riktning mot ökad automatisering. Kim Povlsen, VD för Universal Robots kommenterar:

– Skandinavien har skapat blomstrande sektorer inom såväl läkemedel som robotik. Det är fantastiskt att vi nu kan sammanföra dessa sektorer i ett virtuellt event och visa hur mycket cobotar kan bidra. Läkemedelsindustrin är en nyckelmarknad för Universal Robots i Norden och vi ser stor potential i att stärka innovationen tillsammans, säger Kim Povlsen.

Universal Robots uppmuntrar alla som är intresserade att anmäla sig till det virtuella evenemanget. Det är gratis att delta och du kan anmäla dig via denna länk.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Virtuellt event för läkemedels- och medicinbranschen.  Illustration: Universal Robots
Virtuellt event för läkemedels- och medicinbranschen. Illustration: Universal Robots
Ladda ned bild
Lobbyn till den virtuella eventet den 9 december. Illustration: Universal Robots
Lobbyn till den virtuella eventet den 9 december. Illustration: Universal Robots
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots grundades 2005. Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan den första samarbetsroboten (cobot) lanserades 2008 har företaget växt betydligt och UR-cobotar säljs nu över hela världen.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Polen, Ungern, Rumänien, Ryssland, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko.

  • Teradynes Industrial Automation Group bildades 2020 och inkluderar Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR) och AutoGuide. Företagen i Industrial Automation Group använder samverkande automatiseringstekniker för att i grunden förändra tillverkning och materialhantering.

  • År 2020 hade Universal Robots en omsättning på 219 miljoner USD.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum