Universal Robots

Universal Robots levererar en stark tillväxt under andra kvartalet

Dela

Universal Robots, som tillverkar kollaborativa robotar (cobotar), har rapporterat en omsättning på 83 miljoner USD för kvartal 2.

Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Foto: Universal Robots
Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Foto: Universal Robots

"Intäkterna för andra kvartalet har ökat med 8% jämfört med samma period förra året, men i lokal dansk valuta har företaget sett en tillväxt på 22 % för Q2", säger Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Han tillägger att Universal Robots, mätt på det senare sättet, har en tillväxt på 30 % under de två första kvartalen 2022 jämfört med första halvåret 2021.

Stor efterfrågan på automatisering inom svetsning

Universal Robots lyfter fram en särskilt stark tillväxt i den globala efterfrågan på svetsning som nyckeln till framgången under första halvåret. Företaget har också ökat sina intäkter från OEM, Original Equipment Manufacture.

"Våra cobotar utgör grunden för några riktigt spännande nya produkter", säger Kim Povlsen. "Vi ser utvecklingen av nya OEM-partnerskap inom vårt ekosystem som en stor möjlighet för både innovation och tillväxt i framtiden."

Samarbete skapar tillväxt i hela ekosystemet

Mer än 80 OEM-tillverkare skapar lösningar med UR-cobotar, som omfattar ett brett spektrum av applikationer från svetsning och palletering till konstruktionsuppgifter. Den ökande efterfrågan på kollaborativ teknik återspeglas också i framgången för Universal Robots OEM-partners. 3D Infotech, som använder UR-cobotar för att skapa metrologilösningar, anser att deras "fenomenala" intäktsökning på över 200 % under år 2021 gjorts möjlig tack vare användningen av Universal Robots-teknologi och sin position i UR+ ekosystem.

För ytterligare information eller intervjuförfrågningar:
Kontakta PR- och kommunikationsmanager, Fleur Nielsen, +45 61 89 29 54, PR@universal-robots.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Foto: Universal Robots
Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
3D Infotech användning av Universal Robots-teknologi ökar intäkterna. Foto: Universal Robots
3D Infotech användning av Universal Robots-teknologi ökar intäkterna. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e och UR16e utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2021 hade Universal Robots en omsättning på 311 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 97 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

Begränsa inte digitalisering till några branscher – locka och behåll personal med cobotar22.9.2022 11:01:33 CEST | Blogginlägg

Under pandemin fick digitalisering och automatisering en rejäl skjuts framåt, världen fick även upp ögonen för flexibelt arbete och balans mellan arbete och privatliv. Många verksamheter tog kliv framåt i den digitala omvandlingen men det kan inte sluta där. Digitalisering och automatisering behöver fortsätta och breddas till fler branscher, exempelvis tillverkningsindustrin och lagerhantering. Det kan ge stora vinster för företagen, medarbetarna och samhället.

Specialleverans: Samarbete har övervunnit globala problem med leveranskedjan7.9.2022 07:23:00 CEST | Pressmeddelande

Belastningen på de globala leveranskedjorna fortsätter att göra rubriker i tidningar och på nyheterna, från halvledarbrist till arbetskraft och tillgång till utrustning, allt förvärrat av det osäkra läget i världen. En cobot består vanligtvis av cirka 600 olika delar, från mer än 100 olika leverantörer. Om någon av dem drabbas av fördröjningar kan det leda till förseningar i att slutföra produktionen och leverera en färdig cobot till kunden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum