Universal Robots

Universal Robots rapporterar rekordstor årsomsättning på över 300 miljoner dollar

Dela

Universal Robots, som tillverkar kollaborativa robotar, har rapporterat rekordresultat med en årsomsättning på 311 miljoner USD. Det är en ökning med 41 % jämfört med år 2020 och 23 % jämfört med resultat före pandemin under 2019. Universal Robots är grundat i Danmark där huvudkontoret även finns, och har sedan flera år verksamhet i Sverige.

Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots

Företagets vd Kim Povlsen säger:

"Universal Robots har haft ett fantastiskt år. I ett företag som vårt, som tillverkar högkvalitativ och sofistikerad hårdvara, kräver denna typ av tillväxt ett enormt engagemang från alla inblandade. Vårt produktionsteam i Danmark har slagit interna rekord för antalet tillverkade cobotar, när de producerade 400 cobotar under en enda vecka under fjärde kvartalet. Våra experter i leverantörskedjan har arbetat hårt för att vår verksamhet ska fungera smidigt trots globala leveransutmaningar."

Intäkterna för kvartal 4 2021 slog också rekord, en ökning med 22 % jämfört med fjärde kvartalet år 2020 och 28 % ökning jämfört med fjärde kvartalet år 2019. Kim Povlsen fortsätter: "Vår tillväxt påverkas av flera långsiktiga trender, däribland brist på personal och ökad medvetenhet om hur automatiseringen bidrar till produktiviteten. Förutom att nå nya kunder ser vi även återköp från tillverkare som ökar användningen av cobotar efter att de har sett effekten av tekniken."

”Fler och fler börjar förstå vilken otrolig konkurrenskraft kollaborativa robotar kan bidra med. Därför har vi satt ett ambitiöst mål. Vi ska växa minst lika mycket som marknaden”, säger Mathias Wiklund, Chief Commercial Officer på Universal Robots.

Universal Robots förväntar sig att den starka tillväxten kommer att fortsätta under 2022, som Kim Povlsen förklarar: "Efterfrågan på kollaborativa robotar kommer att öka och vårt unika ekosystem växer med det. Att arbeta med mer än 1 000 oberoende företag – inklusive komponent-, kit- och applikationstillverkare, certifierade integratörer och distributörer – är det som utmärker vår tillväxtresa."

För ytterligare information eller intervjuförfrågningar:
Kontakta PR-chef Fleur Nielsen, +45 61 89 29 54, PR@universal-robots.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
Kim Povlsen Foto: Universal Robots
Kim Povlsen Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
Mathias Wiklund Foto: Universal Robots
Mathias Wiklund Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e och UR16e utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2021 hade Universal Robots en omsättning på 311 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 97 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum