Universal Robots

Universal Robots revolutionerar cobotvärlden - lanserar en helt ny industriell cobot

Dela

Universal Robots, den danska tillverkaren av kollaborativa robotar (cobotar), tillkännager idag att de kommer att lägga till en ny 20 kg cobot till sitt produktsortiment.

Nya UR20 palleterar. En helt ny cobot som omdefinierar allt. Foto: Universal Robots
Nya UR20 palleterar. En helt ny cobot som omdefinierar allt. Foto: Universal Robots

Den nya coboten, med namnet UR20, har en helt ny utformning baserad på Universal Robots erfarenhet av mycket raffinerad teknik och är det senaste tillskottet till företagets starka portfölj av cobotar.

UR20 är det bästa beviset hittills på Universal Robots oöverträffade innovationsförmåga inom cobotområdet, med en helt ny design som möjliggör ännu snabbare cykeltider samt förmågan att hantera tyngre laster. Dess räckvidd på 1750 mm har utformats för att fungera till full höjd av den standardiserade EUR-pallen, vilket kommer att förändra hur företag paketerar och palleterar, samtidigt som det lilla fotavtrycket gör det möjligt för företag att uppnå mer inom sitt befintliga produktionsutrymme.

Förutom palletering förväntar sig Universal Robots att UR20 kommer att användas för svetsning, materialhantering, maskinlastning och maskinhantering, samt för innovativa lösningar som skapas av det omfattande partnerekosystem.

Företagets VD, Kim Povlsen berättar:

– Det här är inte bara en större version av våra befintliga cobotar, det är en omdefinition av coboten.

– UR20 är den mest innovativa coboten som vi har producerat, den har den senaste tekniken men är baserad på 17 års tekniskerfarenhet inom robotindustrin. Våra expertingenjörer har helt omarbetat armen samtidigt som de behåller samma intuitiva användargränssnitt som vi länge har hyllats för.

– Fördelarna med UR20 är signifikanta, från snabbare cykeltider och förmågan att hantera tyngre laster till större räckvidd med ett litet fotavtryck. Vi har också implementerat avancerade förbättringar av mjukvaran, vilket ger användarna enorma möjligheter att kontrollera robotens rörelse från styrplattan – pendanten.

Universal Robots lanserade världens första kommersiellt gångbara cobot 2008 och har sedan dess byggt upp ett nätverk med mer än 1 100 integratörer, distributörer och oberoende partners som skapar komponenter, kit och applikationer för cobotarna. Företaget har sålt mer än 50 000 cobotar och har dragit nytta av den kunskap som erhållits genom sin etablerade kundbas i utformningen av den senaste coboten.

UR20 är starten på en ny serie innovativa, nästa generationens cobotar, som kommer att komplettera företagets mycket framgångsrika e-serie.

Kim Povlsen fortsätter:

– Vårt engagemang för varje kunds framgång återspeglas i den ansträngning vi lägger ner på att skapa våra produkter, utvecklingen av UR20 är ett perfekt exempel på detta. Vi är dedikerade till kvalitetsteknik, nordisk design och en enastående användarupplevelse av både hårdvara och mjukvara.

– UR20 är bara början. Vi lanserar nästa generation av cobotar och först ut är denna modell med hög nyttolast eftersom den kommer att göra end-to-end-automatisering till verklighet för våra kunder. Det gör att de kan använda cobotautomatisering för att hantera nya typer av uppgifter. Nästa steg i att omdefiniera automatisering kommer att vara att ta med samma innovativa funktioner till en ny familj av cobotar. Vi kan knappt bärga oss med att visa dig vad framtiden har att erbjuda.

Har du frågor om kommande försäljning och tillgänglighet i Sverige, vänligen kontakta Universal Robots svenska försäljningschef Ola Mellström på olme@universal-robots.com eller 076-114 44 35.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya UR20 palleterar. En helt ny cobot som omdefinierar allt. Foto: Universal Robots
Nya UR20 palleterar. En helt ny cobot som omdefinierar allt. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
UR20 bredvid UR3e. Foto: Universal Robots
UR20 bredvid UR3e. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
UR20 palleterar. Foto: Universal Robots
UR20 palleterar. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
UR20 palleterar. Foto: Universal Robots
UR20 palleterar. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
Kim Povlsen, Universal Robots VD. Foto: Universal Robots
Kim Povlsen, Universal Robots VD. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e och UR16e utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2021 hade Universal Robots en omsättning på 311 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 97 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum