Universal Robots

Universal Robots tillkännager partnerskap med den globala teknikintegratören Denali

Dela
Universal Robots, den danska tillverkaren av kollaborativa robotar (cobotar), har meddelat ett nytt partnerskap med Denali Advanced Integration, en ledande tjänste- och global teknikintegratör.
Cobotar från Universal Robots hos Go Fast Campers. Foto: Universal Robots
Cobotar från Universal Robots hos Go Fast Campers. Foto: Universal Robots

Denali  har blivit Universal Robots största Certified Solution Partner (CSP). Det förväntas nu använda sin oöverträffade integrationsexpertis och marknadsräckvidd för att föra Universal Robots cobotteknik till stora företag över hela världen som en del av sin nya Automation-As-A-Service (AaaS) portfölj, som den tillkännagav i april. Detta kommer att erbjuda storskaliga företag end-to-end integration och servicestöd och motsvarar ett växande intresse från stora företag för cobotautomation.

– Automation är ett naturligt steg för företag som vill förbättra produktiviteten och övervinna bristen på arbetskraft. Cobotautomation i synnerhet har aldrig varit viktigare och mer tilltalande för företag på grund av dess mångsidighet och det breda utbudet av applikationer, som stöds av Universal Robots genom ett imponerande ekosystem av partners. Detta spännande partnerskap med Denali kommer att ge banbrytande samarbetsrobotik till några av världens viktigaste företag och kommer att hjälpa stora företag att framgångsrikt automatisera i stor skala, säger Kim Povlsen, VD för Universal Robots.

Denalis automationslösningar distribueras till stora företag inom tillverkning, transport och logistik, hälsovård och detaljhandel. Det senaste samarbetet med AWS kommer att ge kunder som väljer att automatisera med cobotar möjlighet att kombinera robotik med maskininlärning, använda data och analys för att driva beslutsfattande.

– Detta partnerskap kombinerar branschledande teknik med branschledande tjänster. Kombinationen av Denali, en erfaren IT/OT-partner, med Universal Robots, ledande inom kollaborativa robotar, gör det möjligt för oss att ge våra kunder den bästa automationsdesignen samtidigt som vi får en stark avkastning på deras teknikinvesteringar, säger Justin Long, VP Global Automation på Denali.

– Detta tillkännagivande, i kombination med vårt senaste AWS-samarbete och introduktionen av vår AaaS-portfölj inklusive programvara, hårdvara, tjänster och support, ger företag allt som de behöver för att snabbt inse fördelarna med denna framväxande teknik och få den att fungera för deras verksamhet, fortsätter Justin Long.

För mediafrågor, vänligen kontakta PR@universal-robots.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Cobotar från Universal Robots hos Go Fast Campers. Foto: Universal Robots
Cobotar från Universal Robots hos Go Fast Campers. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
Kim Povlsen, VD för Universal Robots. Foto: Universal Robots.
Kim Povlsen, VD för Universal Robots. Foto: Universal Robots.
Ladda ned bild

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots är en ledande leverantör av kollaborativa robotar (cobotar) som används inom ett brett spektrum av branscher och inom utbildning. Universal Robots grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och syftar till att skapa en värld där människor arbetar med robotar, inte som robotar. Dess mission är enkel: Automatisering för alla. Överallt.

  • Sedan introduktionen av världens första kommersiellt gångbara cobot 2008 har Universal Robots utvecklat en produktportfölj som återspeglar en rad räckvidder och nyttolaster och har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. Ett omfattande ekosystem har vuxit fram kring företagets cobotteknik som skapar innovation, valfrihet för kunderna och ett brett utbud av komponenter, kit och lösningar som passar alla applikationer.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 100 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

SE Automation - ny återförsäljare för Universal Robots i Sverige24.3.2023 07:37:00 CET | Pressmeddelande

SE Automation blir robottillverkaren Universal Robots nästa återförsäljare i Sverige. Efterfrågan på kollaborativa robotar (cobotar) har ökat mycket, de är en viktig del för att kunna övervinna många företags utmaningar. Exempelvis att kunna ha produktionen på hemmaplan, bristen på kvalificerad personal och smart energianvändning. För att svara upp på den ökade efterfrågan kommer SE Automation bland annat bidra med sin kompetens inom svetsning, den stark förankringen även i norra Sverige och sitt stora tekniskt kunnande inom integration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum