Universeum

Universeum öppnar 1 april

Dela

1 april öppnar Universeum igen. Under påsken håller vetenskapscentret öppet varje dag, därefter torsdag till söndag.

Efter att Universeum hållit stängt i fem månaders blir det en efterlängtad öppning den 1 april. När besökare åter får utforska naturvetenskap och teknik i en av Sveriges mest besökta upplevelser sker det med stor försiktighet:

  • Antalet besökare är kraftigt begränsat.
  • Endast besökare med förköpta entrébiljetter eller årskort tas emot.
  • Insläpp sker utspritt över dagen.
  • Besökslängden är bergänsad till max 2,5 timmar.
  • Alla besökare följer en på förhand given rutt genom huset.
  • Endast aktiviteter där besökarna utforskar och upptäcker på egen hand körs. Guider gör också spontana experiment och aktiviteter för enskilda sällskap.

Vetenskapscentret uppmanar besökarna att själva bidra till trygga och säkra besök genom att hålla avstånd till andra sällskap samt tvätta händerna ofta, alternativt nyttja stationerna med handdesinfektion.

Universeum håller påsköppet 1–11 april kl. 10–18. Därefter är huset öppet för besökare torsdag till söndag kl.10–18 från och med 15 april.

Kontakter

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

031–335 64 00http://www.universeum.se

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en kraftfull arena för utbildning och folkbildning inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Vårt stora hus mitt i Göteborg rymmer vetenskap och upplevelser om hela världen – från stora världshav och Amazonas regnskog till kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden. Vi ger barn och vuxna kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum