Universeum

Universeum presenterar nya Regnskogen

Dela

Nu växer Regnskogen! Imorgon onsdag 30 mars kl 9.30 presenterar vi nya Regnskogen – Universeums största satsning någonsin. Vetenskapliga ledarna Jan Westin och Håkan Sigurdsson visar vad som byggs under en rundtur i utställningen. Dessutom klättrar vi upp i det 25 meter höga jätteträdet för första gången.

Dag: Onsdag 30 mars
Tid: 9.30
Plats: Start i foajén, plan 1

Föranmäl gärna eventuellt deltagande till Charlotte Mansfield på 031–335 64 95 eller charlotte.mansfield@universeum.se. Kontakta även Charlotte vid frågor eller önskemål.

Vandringsleden i Universeums regnskog följer Amasonfloden från dess ursprung högt uppe i Anderna och ner mot havet. Den stora artrikedomen illustrerar djur- och växtarters anpassningar till olika levnadssätt samtidigt som besökarna får en genuin regnskogsupplevelse.

Med projektet förverkligar vi många av de idéer som inte kunde genomföras när Universeum byggdes. Målet är en större gästupplevelse med mäktigare miljöer och fler djur, mer kunskapsspridning och ökad tillgänglighet.

Nu bygger vi!

Från Regnskogens botten bygger vi ett träd som ska sträcka sig 25 meter upp i luften. Topplatån i trädets krona kommer göra det möjligt för gäster som tar sig fram med eller på hjul eller att enkelt ta sig till toppen av Regnskogen. Titta gärna på filmen som visualiserar regnskogsträdet!

På plan 2 bygger vi en kanjonmiljö. Här kommer det planteras ett stort antal nya växter och finnas massor av småfåglar, fjärilar och grodor att vandra bland.

Samtidigt får hela Regnskogen en uppfräschning. Mängder med nya växter ska planteras och upplevelser för alla sinnen adderas. Besökarna kommer kunna ta sig fram på vingliga hängbroar högt upp i luften och över vattendrag, krypa in i små gömslen och lära sig mer om regnskogens alla djur och växter.

Ett Amazonas mitt i Göteborg – varför då?

Universeums regnskog finns till för att engagera, främst barn och ungdomar, i bevarandet av den biologiska mångfalden. Vi tror att man bara förstår hur spännande och viktig naturen är om man får uppleva den på riktigt nära håll. Vi vill också visa att man kan jobba med att bevara regnskogen och den biologiska mångfalden genom att utbilda sig inom naturvetenskap och teknik.

Utställningen syftar dessutom till att öka kunskapen och intresset för Sveriges skogar och djur. Även naturen i vår närhet behöver vår omsorg.

Det stora gröna äventyret börjar den 8 juni 2016. Då har nya Regnskogen premiär!

Kontakter

Bilder

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum