Universeum

Universeum.se utsedd till Sveriges bästa sajt inom turism

Dela

Universeums hemsida har utsetts till Sveriges bästa sajt inom kategorin turism. För tjugonde året i rad listar Internetworld Sveriges 100 bästa sajter och i år finns universeum.se med på listan för första gången.

Universeum.se tog hem utmärkelsen i tuff konkurrens: Destination GotlandFotografiska museetGoteborg.com och Liseberg var också nominerade i kategorin.

– Självklart innebär det en utmaning att skapa en lika häftig upplevelse på nätet, men Universeum lyckas riktigt bra med sin nya sajt som lanserades under förra året. Sajten gör ett bra jobb när det gäller att förbereda besökarna inför vistelsen på Universeum men erbjuder mycket mer än så. Den snygga och fullmatade sajten, där bilder tillåts ta plats, inspirerar barn och unga att lära sig mer om teknik och naturvetenskap. Sajten är dessutom helt responsiv och föredömligt enkel att navigera, skriver juryn i sin motivering.

Arbetet med nya universeum.se startade 2013. Forsman & Bodenfors skapade koncept och design. Wordpress valdes som CMS. Universeums partner Cybercom byggde, och fortsätter att utveckla sajten i samarbete med Universeum. Hemsidan drivs av Universeums marknadsgrupp under ledning av marknadschef Eric Edblad.

– Vårt mål var att bygga en hemsida som inspirerar till att upptäcka naturvetenskap och teknik, samtidigt som vi ville förmedla Universeums erbjudande på ett attraktivt sätt. Hemsidan skulle vara navet i vår digitala närvaro. Att få utmärkelsen Sveriges bästa sajt inom turism är fantastiskt och ett kvitto på att vi har tänkt och gjort rätt, säger Eric Edblad.

Prisutdelning, bland annat till Sveriges bästa sajt, sker på Webbdagarna den 22 mars.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum