Umeå kommun

Upp till åtta nya tomter i Långviken

Dela

En ny detaljplan har antagits för ett område i Långviken mitt emellan Tavelsjö och Hissjö. Den nya detaljplanen skapar förutsättningar för att stycka av upp till åtta nya småhustomter.

Illustration nya tomter i Långviken.
Illustration nya tomter i Långviken.
– Behovet av småhus är stort. I området finns redan ett antal hushåll och all väsentlig infrastruktur är redan på plats. Det gör att det känns som en lämplig etablering, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.
 
De nya husen ska uppföras i enlighet med Umeå kommuns policydokument ”Byggande i byarna”. Det innebär att de ska anpassas till omkringliggande bebyggelse i skala, takutformning, proportion, material och fasadfärg för att inte störa miljön. Släpp mellan tomterna säkrar allmän åtkomst till strandområdet.
 
Cirka 150 meter från planområdet är hållplatsen Långviken Yttre belägen. Hållplatsen trafikeras av länstrafiken med ca sex dagliga turer till Umeå. Behovet av en förbättrad busshållplats för Yttre Långviken ses över av länstrafiken när de nya tomterna bebyggs.
 
 
Mer information:
 

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration nya tomter i Långviken.
Illustration nya tomter i Långviken.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum