Mälardalstrafik

Uppdaterad 14.30: Störningar i Mälartågs trafik i samband med akut banarbete

Dela
Under de kommande dagarna, torsdag 31 mars – måndag 4 april, väntas störningar i tågtrafiken på flera av Mälartågs linjer, då Trafikverket genomför ett akut banarbete i området runt Flen och Skebokvarn. Linjen Hallsberg-Katrineholm-Stockholm berörs mest.

Uppdaterad: Linjen Norrköping-Nyköping-Stockholm kommer att trafikeras som vanligt utan inställda avgångar.


Banarbetet genomförs med kort varsel och påverkar både resenärer på tre av Mälartågs linjer samt många fjärrtågsresenärer. Störst störningar inom Mälartågs trafik blir på Hallsberg-Katrineholm-Stockholm, men berör eventuellt även linjen Linköping-Sala. Det handlar om inställda avgångar och förlängda restider och där vissa inställda avgångar ersätts med buss.


– Planerar du att resa på dessa linjer under dessa behöver du vara extra uppmärksam. Exempelvis kan du behöva byta till en tidigare avgång med Mälartåg. Har du exempelvis redan köpt biljett på Mälartåg kan du välja en tidigare avgång utan att köpa en ny biljett, säger Katarina Myrberg, pressansvarig på Mälardalstrafik.
På malartag.se finns detaljerad information om vilka av Mälartågs avgångar som berörs och hur resenärer som behöver resa kan agera. Men eftersom beskeden från Trafikverket kommit sent om exakt hur trafiken påverkas kan det bli ytterligare förändringar. Information uppdateras löpande.


Hallsberg-Katrineholm-Stockholm
Ett flertal inställda avgångar under denna period. Vissa avgångar ersätts med buss. Avgångar som körs har längre restid och med förseningar.

Linköping-Norrköping-Eskilstuna-Västerås-Sala
Ev. berörs trafiken på söndagen. Men här arbetas i skrivande stund på en lösning där trafiken går som vanligt.

För mer information om banarbetet hänvisas till Trafikverkets presstjänst. Detaljerad information om respektive tågavgång finns på malartag.se under Läget i trafiken och Sök trafikinfo, som länkas till Trafikverkets tågtidtabell.


För övrig information:
Katarina Myrberg
pressansvarig
Presstelefon 08-402 76 40
katarina.myrberg@malardalstrafik.se

Om

Mälardalstrafik
Mälardalstrafik
Kollektivtrafikens Hus, Centralplan 3
111 20 Stockholm

08-402 76 00https://malardalstrafik.se/

Mälardalstrafiks uppdrag är att, genom ett effektivt trafikutbud och attraktiva tjänster, bidra till ett sammanhållet transportsystem och en hållbar utveckling i en växande Stockholm-Mälarregion. Vi ansvarar för de nya Mälartågen som kör på fyra regionalltågsinjer i Mälardalen och periodbiljetten Movingo. Bakom Mälardalstrafik står regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland.

Följ Mälardalstrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mälardalstrafik

Mälardalslivet blir ännu lite bättre: Fler Mälartåg och nya avgångar från 12 december9.12.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Från den 12 december blir det fler Mälartåg och nya avgångar på spåren när storsatsningen på regionaltågstrafiken i Stockholm-Mälardalen fortsätter. De största nyheterna är avgångar med Mälartåg en gång i timmen mellan Uppsala och Stockholm, smidiga förbindelser från många orter i Mälardalen till och från Arlanda utan byte i Stockholm samt halvtimmestrafik mellan Eskilstuna, Sala och Västerås.

Vart femte Mälartåg inställt – SJ krävs på ersättning18.11.2021 21:31:04 CET | Pressmeddelande

Som följd av att SJ i slutet av oktober har infört ett planeringssystem med betydande brister har SJ ställt in 140 avgångar i Stockholm-Mälardalen de senaste två veckorna. Var femte tågavgång med Mälartåg är inställd under fredagen. Mälardalstrafik arbetar nu i dagliga uppföljningar med SJ för att säkerställa återgång till ordinarie tidtabell. Nu framlägger Mälardalstrafik krav om ersättning från SJ för den stoppade trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum