ŠKODA Sverige

Uppdaterade ŠKODA FABIA debuterar på bilsalongen i Genève 2018

Dela

Nya uppdaterade FABIA debuterar på bilsalongen i Genève. Ny design både fram och bak med LED-strålkastare och LED-baklysen. Fyra pigga och effektiva 1,0-litersmotorer, fler och bättre säkerhetssystem, uppdaterade infotainmentsystem och fler ”Simply Clever”-finesser.

Nästa kapitel stundar i framgångssagan ŠKODA FABIA. Nu uppdateras den populära småbilen med ny design och teknik. Nytt frontparti, nytt bakparti och LED-lampor såväl fram som bak tillsammans med en omgjord och förfinad interiör. Dessutom med pigga och effektiva 1,0-liters bensinmotorer i kombination med smarta säkerhetsystem som gör FABIA till en sofistikerad och komplett småbil. Lansering under andra halvåret 2018.

Ny design såväl in- som utvändigt
Första gången erbjuds LED-ljusteknik till såväl strålkastarna fram som till bakljusen och tillsammans med den uppdaterade fronten sätter nya FABIA ribban högt i klassen. För första gången erbjuds också upp till 18 tum stora aluminiumfälgar samtidigt som instrumentpanelen i kupén har uppdaterats med nya materialval.

Snåla och pigga bensinmotorer
Nya FABIA kommer bara finnas tillgänglig med bensinmotorer och de fyra motorerna vid lanseringen är samtliga trecylindriga och har en liters volym. Två är sugmotorer och de utvecklar 60 respektive 75 hästkrafter. Resterande två är såväl turboladdade som direktinsprutade med 95 respektive 110 hästkrafter. Båda TSI-motorerna är dessutom utrustade med partikelfilter. Den kraftfulla 110-hästarsmotorn kan även utrustas med sjuväxlad DSG-växellåda.

Förarassistans- och säkerhetssystem för säkrare och tryggare resa
Genom att utöka antalet säkerhetssystem i nya FABIA har ŠKODA ännu en gång gjort teknik som tidigare bara funnits i dyrare segment tillgängligt även för mindre och billigare bilar. I Sverige införde ŠKODA autobroms som standardutrustning redan 2015 men med nya FABIA introduceras även döda vinkel-varnare samt autobroms vid backning. Dessutom finns Light Assist som automatiskt aktiverar och bländar av helljuset.

Uppdaterade mediasystem och ŠKODA Connect
Samtidigt som mediasystemen uppdateras och det i den europeiska standardutrustningen ingår 6,5-tumsskärm förbättras också onlinetjänsterna inom ŠKODA Connect. Förutom automatiskt larmsamtal i händelse av olycka ger Connect-portalen också möjlighet att se servicebehov, position och om bilen är utrustad med navigationssystem dessutom få aktuella bränslepriser och trafikinformation i realtid.
Precis som tidigare är även SmartLink+ standardutrustning med bland annat Apple CarPlay.

Ännu fler och ännu smartare Simply Clever-finesser
De självklara ŠKODA-finesserna blir både fler och smartare i nya FABIA – vilket också gör att den särskiljer sig extra mycket från konkurrenterna i segmentet. Förutom att vara den mest praktiska och användbara bilen med förbättrad komfort och funktionalitet i vardagen har nya FABIA också fått fler Simply Clever-tekniker. Bland annat har isskrapan i tanklocket vidareutvecklats till att nu också innehålla en däckmönstermätare och en annan finess är de nytillkomna USB-uttagen i baksätet. Till bagageutrymmet finns det också en vändbar och dubbelsidig bagagerumsmatta och på lastutrymmets sidovägg finns det en portabel LED-ficklampa.

FABIA en viktig del av SKODA-familjen
ŠKODA FABIA spelar en nyckelroll hos den tjeckiska biltillverkaren. Tack vare sina egenskaper och tekniker har FABIA snabbt blivit en internationell storsäljare och har dessutom bidragit till ŠKODAs framgångar inom rally. Sedan 1999 har fler än fyra miljoner FABIA-bilar sålts runt om i världen.

Kontakter

Bilder

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum