Åklagarmyndigheten

Uppdaterat: Dom i mål om stort antal grova våldtäkter på ett barn i Västerbotten

Dela

På måndag, den 22 november kl. 11 meddelar Lycksele tingsrätt dom i ett mål där en man i 60-årsåldern stått åtalad för närmare hundra fall av våldtäkt, minst arton grova våldtäkter mot barn, två fall av utnyttjande av barn för sexuell posering samt för barnpornografibrott – samtliga brott begångna mot en målsägande.

Målnummer i Lycksele tingsrätt: B 457-21.

Kontakt

Kammaråklagare Irene Falk vid Åklagarkammaren i Umeå har dessvärre inte möjlighet att vara tillgänglig för media den dag dom i målet meddelas. En kort skriftlig kommentar från åklagaren kommer istället att skickas ut i ett nytt pressmeddelande så snart åklagaren kunnat ta del av domen på måndag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum