Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende där en person begärd häktad för tre fall av försök till mord i Lycksele

Dela

En man i 50-årsåldern, som anhölls i måndags den 18 oktober misstänkt för tre fall av försök till mord i Lycksele kommun, har begärts häktad av åklagare. Häktningsförhandlingen sker i dag kl. 14.30.

Målsägandena är två barn under tio år och en kvinna i 75-årsåldern. Skadorna bedöms som allvarliga och de tre vårdas på sjukhus. På grund av målsägandenas hälsoläge har förhör inte kunnat hållas med dem. De inblandade personerna har en relation till varandra.
I förhör har den anhållne gjort vissa medgivanden.

– Jag har nu begärt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall. De särskilda häktningsskälen som görs gällande är flyktfara, recidivfara och kollusionsfara. Recidivfara innebär risk för fortsatt brottslighet för det fall mannen släpps på fri fot. Kollusionsfara innebär att det finns en fara för att, om mannen får förmedla sig fritt, skadar eller försvårar utredningen, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Andreas Nyberg.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM-149750-21
Målnummer i Lycksele tingsrätt: B 633-21.

Kontakt

Häktningsförhandling sker i Lycksele tingsrätt kl. 14.30. Kammaråklagare Andreas Nyberg är tillgänglig för media efteråt på 010-562 64 98.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum