Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende där kvinna är misstänkt för grov krigsförbrytelse

Dela

En 49-årig kvinna har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för grov krigsförbrytelse och folkrättsbrott, grovt brott. Häktningsförhandlingen äger rum på torsdag 23 september kl. 11 i Stockholms tingsrätt. Åklagarna är tillgängliga på telefon efter häktningsförhandlingen.

Uppdateringen gäller tidpunkt för häktningsförhandlingen, åklagarnas tillgänglighet och  kontaktuppgifter.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 20218-20.

Kontakt

Kammaråklagarna Reena Devgun och Karolina Wieslander är tillgängliga för media på telefon i cirka en halvtimme efter att häktningsförhandlingen är avslutad. De kommer inte ha möjlighet att vara tillgängliga för media i tingsrätten som tidigare aviserats. Innan häktningsförhandlingen är de inte tillgängliga.

Reena Devgun 010-562 57 62
Karolina Wieslander 010-562 54 53

Om brottsrubriceringen:

Misstanken avser en misstänkt gärning under en längre period mot en målsägande. Under den misstänkta brottsperioden gjordes lagändringar som gör att det är två brottsrubriceringar trots att det är en och samma gärning.

Tidigare pressmeddelande i ärendet


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum