Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende med efterlyst person i Nyköping

Dela

En person som varit häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst har nu gripits.

- Efter en längre tids intensivt arbete, i vilket vi har haft god hjälp av allmänheten, kunde den misstänkta mannen gripas i Stockholmsområdet. Gripandet skedde, enligt de uppgifter vi har i nuläget, förhållandevis odramatiskt, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand på Åklagarkammaren i Nyköping.

Den misstänkta mannen är förd till ett häkte. Gripandet är anmält till Nyköpings tingsrätt, som har kallat till ny häktningsförhandling. Dessförinnan kommer förhör att hållas med honom.

Utredningen är nu inne i ett synnerligen intensivt skede och polis och åklagare kan i nuläget inte kommentera ärendet närmare.

Målnummer i Nyköpings tingsrätt: B 3282-19.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum