Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende med försvunnen kvinna som hittats död i Linköping

Dela
Kammaråklagare Malin Axelsson ger en kommentar om utredningsläget om den kvinna som varit försvunnen sedan den 29 november i Linköping och som påträffades avliden under helgen.

– En teknisk undersökning har gjorts av fyndplatsen och inget konkret har framkommit som tyder på att ett brott har begåtts. Enligt det preliminära beskedet från den rättsmedicinska undersökningen så har heller inget framkommit som ger stöd för misstanken om mord och därför har den misstanken försvagats. Förundersökning pågår fortfarande och vi inväntar nu det slutliga obduktionsrapporten från den rättsmedicinska obduktionen, säger kammaråklagare Malin Axelsson.

Ärendenummer hos Åklagarmyndigheten: AM-165361-22.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum