Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om bland annat grovt miljöbrott

Dela

Sedan tidigare har tre personer varit häktade vid Karlstad tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för bland annat grovt miljöbrott under tiden 2015–2020 på olika platser i Sverige. Åtalstiden gick ut i dag den 13 oktober.

En av de tre som tidigare varit häktade har i dag omhäktats. Han är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för grovt miljöbrott under tiden 2015–2020 på olika platser i Sverige samt för grovt penningtvättsbrott i Sverige september–december 2016. Skälen för att han är fortsatt häktad är dels att det finns risk för att han avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring, dels att det finns risk för att han genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Åtal ska vara väckt den 27 oktober 2020 kl 11.00.

De övriga två personerna har åklagaren i dag hävt häktningen för.

- Min bedömning är att de fortfarande på sannolika skäl är misstänka för grovt miljöbrott. Polisen har genomfört ett stort antal utredningsåtgärder och risken för att de misstänkta ska kunna påverka utredningen på ett avgörande sätt bedöms inte längre vara så överhängande att de ska vara fortsatt häktade. Utredningen kommer att fortgå, säger kammaråklagare Kristina Persson.

Åklagaren är inte tillgänglig för media.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum