Åklagarmyndigheten

Uppdatering i förundersökning om grovt koppleri i södra Stockholm - uppdaterad

Dela

Åklagaren lämnat in häktningsframställan till Södertörns tingsrätt i ärendet där två personer sedan 10 maj sitter anhållna för grovt koppleri. Häktningsförhandlingarna startar torsdag 13 maj kl. 13 resp. 13.30.

De misstänkta är en man och en kvinna. Brottsmisstanken avser att det vid flera massagesalonger förmedlats sexuella tjänster av de som arbetat där.

Det är jourdomstolen som håller i häktningsförhandlingarna. De kommer att hållas i Stockholms tingsrätts lokaler med start kl. 13 resp. 13.30.

Efter häktningsförhandlingarna kommer kammaråklagare Daniel Suneson vara tillgänglig för media via telefon i cirka en halvtimma.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8459-21

Tidigare pressmeddelande

Kontakt

Kammaråklagare Daniel Suneson, 010-562 55 93. Tillgänglig efter häktningsförhandlingarnas avslutande i ca 30 minuter.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Vice riksåklagaren kommenterar JO-beslut i Palmeärendet22.6.2021 10:49:50 CEST | Pressmeddelande

Justitieombudsmannen, JO, har i dag meddelat sitt beslut av granskningen efter pressträffen där åklagaren berättade varför han lade ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme. JO menar att det var godtagbart att åklagaren namngav den misstänkta personen. JO är däremot mycket kritisk till hur åklagaren presenterade sitt beslut att lägga ned förundersökningen. Vice riksåklagare Katarina Johansson Welin kommenterar JO:s beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum