Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om grovt miljöbrott i Sörmland

Dela

Under tisdagen har en kompletterande brottsplatsundersökning gjorts på en industritomt i Barva utanför Eskilstuna.

Redan för ett år sedan undersöktes platsen av polisens tekniker för första gången. Fastigheten ingår i en omfattande förundersökning om grovt miljöbrott. En av förundersökningsledarna i ärendet är Linda Schön, kammaråklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

– Vi har fått ny information i ärendet vilket föranlett den kompletterande brottsplatsundersökningen. Under dagen har vi bland annat tagit markprover och undersökt innehållet i balarna. Förundersökningen om grovt miljöbrott pågår för fullt. Vi är i slutskedet av utredningen men än så länge är det för tidigt att säga när vi kan fatta beslut i åtalsfrågan, säger Linda Schön.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM 13159-21

Åklagaren har för närvarande ingen ytterligare information att lämna och har inte möjlighet att vara tillgänglig för media. Nytt pressmeddelande kommer att skickas ut när det finns nya uppgifter i ärendet.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum