Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om händelse på gymnasieskola i Varberg

Dela

En 25-årig man är häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord, förberedelse till grov mordbrand samt för misshandel och grovt olaga hot mot två personer. Händelsen ägde rum på Peder Skrivares gymnasium i Varberg den 28 januari då mannen tog sig in i skolbyggnaden med vapen.

– Utredningen är i fortfarande i fasen där vi inhämtar information. Vi håller bland annat förnyade förhör med målsägande tillsammans med deras målsägandebiträden. Det genomförs även tekniska undersökningar av de beslag som gjorts. Vi kartlägger också den misstänktes aktiviteter inför händelsen, säger kammaråklagare Henrik Kindlund, som är förundersökningsledare.

– Jag vill särskilt framhålla att det inte har framkommit några uppgifter på att det skulle varit flera gärningspersoner inblandade än den man som nu är häktad, avslutar kammaråklagare Henrik Kindlund.

Åtal ska vara väckt den 12 februari.

Målnummer i Varbergs tingsrätt: B 238-21.

Kontakt

Kammaråklagare Henrik Kindlund är tillgänglig för media på telefon i dag kl. 11-12. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum