Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om kinesisk medborgare misstänkt för brott utomlands

Dela

På söndagen greps en kinesisk medborgare i västra Stockholm efter att ha varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för brott i USA. På begäran av amerikanska myndigheter anhölls mannen provisoriskt av svensk åklagare. En förhandling för att pröva åklagarens beslut kommer att hållas vid Solna tingsrätt onsdag 26 juni kl 13.

Ärendet handläggs på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Ansvarig handläggare är kammaråklagare Isabelle Bjursten. 

Några ytterligare kommentarer kan i nuläget inte lämnas från svensk åklagare.

Åklagaren är tillgänglig för media för kommentarer om ärendets fortsatta handläggning efter att domstolen meddelat sitt beslut.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 5918-19.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum