Åklagarmyndigheten

Uppdatering i förundersökning om grovt koppleri i södra Stockholm - uppdaterad

Dela

Åklagaren lämnat in häktningsframställan till Södertörns tingsrätt i ärendet där två personer sedan 10 maj sitter anhållna för grovt koppleri. Häktningsförhandlingarna startar torsdag 13 maj kl. 13 resp. 13.30.

De misstänkta är en man och en kvinna. Brottsmisstanken avser att det vid flera massagesalonger förmedlats sexuella tjänster av de som arbetat där.

Det är jourdomstolen som håller i häktningsförhandlingarna. De kommer att hållas i Stockholms tingsrätts lokaler med start kl. 13 resp. 13.30.

Efter häktningsförhandlingarna kommer kammaråklagare Daniel Suneson vara tillgänglig för media via telefon i cirka en halvtimma.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8459-21

Tidigare pressmeddelande

Kontakt

Kammaråklagare Daniel Suneson, 010-562 55 93. Tillgänglig efter häktningsförhandlingarnas avslutande i ca 30 minuter.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum