Åklagarmyndigheten

Uppdatering i narkotikaärende i norra Västmanland

Dela

Två personer som sedan den 3 september varit häktade skäligen misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott i norra Västmanland har släppts. Tre andra personer är fortfarande häktade.

De två personerna som nu släppts häktades i en vecka på skälig misstanke, det vill säga den lägre misstankegraden.

– Utredningen har den gångna veckan inte kunnat visa att personerna ska begäras häktade på den högre misstankegraden, sannolika skäl. De är därför släppta ur häktet men är fortsatt misstänkta, säger kammaråklagare Camilla Jegerhjelm, som leder förundersökningen.

Utredningen fortsätter och två ytterligare personer är häktade skäligen misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Åtalstiden för dem går ut den 12 september. En tredje person är häktad på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott, där fristen går ut den 1 oktober.

Målnummer i Västmanlands tingsrätt: B 4862-20

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum