Åklagarmyndigheten

Uppdatering i uppmärksammat sexualbrottsärende i Stockholm

Dela

En polisanmälan om oaktsam våldtäkt har inkommit i det ärende där en känd man har erkänt köp av sexuell tjänst. Utredningen om köp av sexuell tjänst och oaktsam våldtäkt leds av åklagare vid City åklagarkammare.

Ingen person är delgiven misstanke om brottet oaktsam våldtäkt. Åklagare kommer nu att gå igenom ärendet och kommer fatta beslut om eventuella utredningsåtgärder.

Ärendet handläggs av kammaråklagare Daniel Suneson på City åklagarkammare i Stockholm. Han har ingen möjlighet att lämna några kommentarer i nuläget. När det finns ny information att lämna görs det via pressmeddelande.

Ärenden som endast avser köp av sexuell tjänst utreds vanligtvis av polisen. Om brottet ägt rum i Stockholm skickas den färdiga utredningen till Västerorts åklagarkammare för beslut. Den insats som polisen gjort senaste veckan kommer att handläggas på samma sätt.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Omfattande åtal för grova narkotikabrott och människohandel i södra Stockholm16.9.2020 11:15:00 CESTPressmeddelande

Åklagare har i dag onsdag 16 september väckt åtal i Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum