Åklagarmyndigheten

Uppdatering i utredning om polisskjutning i Stockholm

Dela

Den 2 augusti 2018 sköts en 20-årig man till döds av polis i Stockholms innerstad. Förundersökningen har varit på slutdelgivning hos försvaret och nu genomförs kompletterande utredningsåtgärder.

Kompletterande förhör görs med ytterligare tre personer. Dessutom har utlåtanden inkommit som åklagaren och utredarna går igenom.

- Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Nu har vi att gå igenom ytterligare material och förhör och när det är klart kommer jag att fatta beslut i åtalsfrågan. Exakt tidpunkt för när beslutet kommer kan jag inte säga i dagsläget och har heller ingen ungefärlig tidplan, säger Martin Tidén.

När åklagaren har ny information att lämna kommer det att göras genom ett pressmeddelande.

Utredningen leds av Martin Tidén vid Särskilda åklagarkammaren. Utredarna kommer från avdelningen för särskilda utredningar.

Målnummer Stockholms tingsrätt: B 10655-18


Se även tidigare pressmeddelande i ärendet:
Pressmeddelande 5 mars 2019

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum