Stockholms stad

Uppdukat för digital delaktighet

Dela

VR, digitala sagostunder och källkritik på Internet. Detta är exempel på vad Stockholms stadsbibliotek ägnar sig åt under ALL DIGITAL Week 25 – 29 mars.

Foto: Nan Palmero
Foto: Nan Palmero

ALL DIGITAL Week är en europeisk kampanjvecka för ökad digital delaktighet, och biblioteken lägger under denna vecka extra krut på att synliggöra sina digitala resurser och tjänster. Farsta bibliotek arrangerar exempelvis en temadag tisdag den 26 mars med tre kortföreläsningar om olika digitala tjänster och om digital sök- och källkritik. På Stadsbiblioteket vid Odenplan arrangeras digitala aktiviteter måndag – fredag där man som besökare bland annat kan testa VR-glasögon och gå på digital sagostund med en Blue-bot.

Precis som vanligt finns även unga IT-värdar på många av biblioteken för att hjälpa till med enklare IT-relaterade frågor som att skaffa e-post, läsa e-böcker, ladda ner appar och komma igång med sociala medier. Unga IT-värdar är ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlningen och Kulturförvaltningen där nyanlända ungdomar får möjlighet att öva svenska samtidigt som de ökar den digitala delaktigheten bland stockholmare. Under ALL DIGITAL Week finns IT-handledning på 16 av stadens bibliotek.

Mer information finns på bibliotekets hemsida. 

Nyckelord

Kontakter

Kulturförvaltningen, Stockholms stadsbibliotekErika Wallin, presskontakt

40 folkbibliotek, Internationella biblioteket och bibliotekstjänster på drygt 50 platser. biblioteket.stockholm.se

08 508 311 84erika.wallin@stockholm.se

Bilder

Foto: Nan Palmero
Foto: Nan Palmero
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Unikt studentfirande för komvuxelever på Södermalm13.6.2019 11:33:57 CESTPressmeddelande

Åsö vuxengymnasium arrangerade sin allra första examensceremoni för komvuxelever under samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Under ceremonin, som är unik i sitt slag, fick komvuxstuderande chansen att fira sin gymnasieexamen med familj och vänner. – Äntligen ett studentfirande för oss som har gått på komvux, säger Zahraa som är en av de komvuxelever som deltog i examensceremonin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum