Bookmark Förlag

Uppföljare till succéroman ger nytt kvinnligt perspektiv på historien

Dela

Idag kommer Ryska dockor av Martha Hall Kelly på svenska. Boken bygger vidare på Skönhetens väg som sålt mer än 50 000 exemplar bara i Sverige. Det är en svindlande berättelse som levandegör första världskriget med fängslande detaljrikedom och trovärdiga karaktärer. Precis som sin föregångare är den väl researchad och bygger på verkliga personer.

Martha Hall Kelly - Ryska dockor
Martha Hall Kelly - Ryska dockor

Martha Hall Kelly är en mycket skicklig historieskildrare, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. I Ryska dockor har hon ännu en gång lyckats skapa ett gripande drama som berör samtidigt som det får oss att förstå vår historia.

Ryska dockor är en berättelse om starka kvinnor, stark vänskap och den oövervinneliga styrka som uppstår när liv står på spel. Boken utspelar sig under första världskriget och handlar om Eliza Ferriday, mamma till Caroline Ferriday vars heroiska insatser under andra världskriget vi fick följa i Skönhetens väg.   

Martha Hall Kelly inspirerades att skriva Ryska dockor utifrån ett tidningsklipp från 1921 som beskrev hur Eliza Ferriday sålde handgjorda dockor för att försörja den ryska adel som tvingats fly från sitt hemland. Ryska dockor återger många verkliga omständigheter och Bookmark har kompletterat boken med ett bilduppslag, samt tagit fram en läsguide med spännande historiska fakta och bilder, exempelvis på de tsardöttrar som mördades under ryska revolutionen och som figurerar i boken.  

Ryska dockor är andra delen i berättelsen om de hjältemodiga kvinnorna Ferriday. Tredje delen, som snart publiceras i USA, utspelar sig under amerikanska frihetskriget. Både Skönhetens väg och Ryska dockor finns inlästa till ljudböcker av Lo Kauppi.

För översättning står Cecilia Berglund Barklem.

Kontakter

Bilder

Martha Hall Kelly - Ryska dockor
Martha Hall Kelly - Ryska dockor
Ladda ned bild
Ryska dockor omslag
Ryska dockor omslag
Ladda ned bild
Ryska dockor 3D
Ryska dockor 3D
Ladda ned bild
Martha Hall Kelly
Martha Hall Kelly
Ladda ned bild
Tidningsklippet från 1921
Tidningsklippet från 1921
Ladda ned bild
Caroline och Eliza Ferriday
Caroline och Eliza Ferriday
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade Lauren Groff ges äntligen ut på svenska15.4.2021 11:21:11 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv budgivning har Bookmark Förlag fått äran att ge ut ett av de mest spännande författarskap USA har att erbjuda idag. Lauren Groff har sedan debuten 2008 fått närmare ett tjugotal utmärkelser och utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation. I oktober kommer hennes nya roman Matrix – en berättelse som utspelar sig under medeltiden och som skriver ny kvinnohistoria.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum