Stockholms stad

Upphandling för fler feriejobb

Dela

Stockholm stad har som mål att erbjuda 9 000 feriejobb till ungdomar mellan 16-18 år. I år minskar antalet feriejobb under sommaren med nästan hälften på grund av Coronapandemin eftersom inga jobb erbjuds inom äldreomsorg, vid LSS-boenden eller förskolor. Stockholms stads krisledningsnämnd har därför beslutat att med hjälp av en upphandling kunna erbjuda stadens unga sommarjobb inom andra områden.

Arbetsmarknadsnämnden uppskattar att det bör tillföras mellan 1 200 - 1 500 ytterligare platser i extern regi. Många aktörer har uttryckt stort intresse och engagemang för att stärka stadens möjligheter att hitta fler feriejobb. Arbetsmarknadsnämnden publicerar en upphandling med kort svarstid för att säkerställa:

  • att alla initiativ och idéer tas tillvara och prövas mot stadens behov
  • en bredd av leverantörer
  • likvärdighet och transparens
  • prioritering av ytterstaden
  • krav på säkra arbetsplatser och handledningskapacitet.

Kostnaden för upphandling beräknas uppgå till 3,6 - 4,5 miljoner kronor.

De som sökt feriejobb kommer att få svar senast den 31 maj.
 

Presskontakt

Amandah Andersson, pressekreterare borgarråd Karin Ernlund (C)
076-122 9419, amandah.andersson@stockholm.se 

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stad markanvisar landmärke i Norra Djurgårdsstaden2.6.2020 08:58:00 CESTPressmeddelande

Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden ska markanvisas genom ett anbudsförfarande. Detaljplanen möjliggör en byggnad på 90 meter från markplan där Gasklocka 4 tidigare stod. Huset som ska byggas på platsen kommer att kunna rymma ca 320 lägenheter och lokaler för verksamheter och en förskola i bottenvåningarna. Gasklocka 3, är planlagd för kulturändamål och kommer att upplåtas med tomträtt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum