Stockholms stad

Upphandling för fler feriejobb

Dela

Stockholm stad har som mål att erbjuda 9 000 feriejobb till ungdomar mellan 16-18 år. I år minskar antalet feriejobb under sommaren med nästan hälften på grund av Coronapandemin eftersom inga jobb erbjuds inom äldreomsorg, vid LSS-boenden eller förskolor. Stockholms stads krisledningsnämnd har därför beslutat att med hjälp av en upphandling kunna erbjuda stadens unga sommarjobb inom andra områden.

Arbetsmarknadsnämnden uppskattar att det bör tillföras mellan 1 200 - 1 500 ytterligare platser i extern regi. Många aktörer har uttryckt stort intresse och engagemang för att stärka stadens möjligheter att hitta fler feriejobb. Arbetsmarknadsnämnden publicerar en upphandling med kort svarstid för att säkerställa:

  • att alla initiativ och idéer tas tillvara och prövas mot stadens behov
  • en bredd av leverantörer
  • likvärdighet och transparens
  • prioritering av ytterstaden
  • krav på säkra arbetsplatser och handledningskapacitet.

Kostnaden för upphandling beräknas uppgå till 3,6 - 4,5 miljoner kronor.

De som sökt feriejobb kommer att få svar senast den 31 maj.
 

Presskontakt

Amandah Andersson, pressekreterare borgarråd Karin Ernlund (C)
076-122 9419, amandah.andersson@stockholm.se 

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum