Enköpings kommun

Upphandlingen om nytt kommunhus avbryts

Dela

Kommunen har beslutat att avbryta hyresvärdsupphandlingen för att för få anbudsansökningar har kommit in. Men kommunen är hoppfulla att hitta en lösning för att kunna fortsätta processen att hitta en hyresaktör.

– Vi har fått in för få anbudsansökningar och avbryter därför hyresvärdsupphandlingen. Men vi är hoppfulla att hitta en lösning. Vi planerar för nästa steg för att kunna fortsätta processen, säger Charlotte Bergdahl, fastighetsstrateg.

Den 4 mars löpte tiden ut för aktörer att anmäla sitt intresse att vara med i hyresvärds-upphandlingen. Enköpings kommun söker en privat fastighetsägare för att hyra lokaler som kan inrymma ett nytt kommunhus i centrala Enköping. Fastighetsägaren ska projektutveckla, bygga och äga lokalerna.

Det nya kommunhuset ska bli en trevlig och attraktiv arbetsmiljö som ger förutsättningar för effektivt arbetssätt. Det ska också bidra till en levande stadskärna. Målet är att inflyttning ska kunna ske 2025.

Vid frågor, kontakta:

Om projektet

Charlotte Bergdahl, fastighetsstrateg

Övergripande

Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande

Peter Book finns tillgänglig för telefonintervju efter klockan 17 den 23 mars.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum