Åre 2019

UPPLADDNINGEN

Dela

Det är den 10:e mars och endast ett fåtal dagar kvar till säsongens sista tävlingar: FIS Alpine Världscupfinalen 2018. Det är 9 år sedan sist och pulsen höjs i Åre by när det drar ihop sig till den stora finalen som avgörs 14-18 mars. Redan förra veckan var herrarna av fartgrenarna Super-G och störtlopp på plats och tränade inför tävlingen. Medan damerna anlände denna veckan på onsdagen.

Tävlingsåkarna från Österrike, Tjeckien, Kroatien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Italien, Norge, Liechtenstein, Schweiz, Slovenien, Slovakien, Sverige och USA har varit i Åre för att påbörja förberedelserna. De har befunnit sig i tävlingsbanan för att ovanför den nya alpina nationalarenan för att känna in underlaget. Därefter har samtliga herrar dragit vidare till Kvitfjell för att genomföra sista Världscupen innan det smäller i Åre mellan den 14-18 mars.

Hursomhelst märks det att tävlingen startar väldigt snart. Det byggs för fullt över hela arenan. Snön slutar aldrig falla och vi slutar aldrig skotta. Ses om 4 dagar!

För mer information, besöka www.are2018.com

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum