Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun växlar upp och stärker näringslivet

Dela

Upplands Väsby kommun genomför en flerårig satsning på att stärka det lokala näringslivet och ge ett mer aktivt stöd till arbetssökande. Målet är att genom en rad insatser motverka den stigande långtidsarbetslösheten.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Projektet Väsby växlar upp finansieras med 20 miljoner kronor per år under perioden 2021-2023. Medlen ska bland annat gå till utbildningsinsatser, praktik och ungdomsjobb som på sikt kan bidra till anställningar hos lokala företagare.

Upplands Väsby tillhör de kommuner som har högst arbetslöshet i länet. Målet är att bli bättre på att hantera den stigande långtidsarbetslöshet som nu sker till följd av pandemin.

– Det är absolut nödvändigt att i den pågående pandemin gå in med stöd till både långtidsarbetslösa och arbetsgivare. Vi kommer att ta fram konkreta insatser för att lyfta det lokala näringslivet, säger Ann-Christin L Frickner (C) som är ordförande i näringslivs- och kompetensutskottet.

Ett sådant exempel är det nya projektet Tillväxt Väsby där målet är att skapa 375 nya jobb. Arbetet bygger på ett nära samarbete mellan kommunen och Väsby Promotion.

Projektet Väsby växlar upp bygger på att involvera samtliga kommunala nämnder och verksamheter i arbetet. Ett stort antal chefer i kommunen finns med från start för att bidra med insatser inom sina verksamheter.

– Nu krävs det att vi samordnar våra insatser och resurser inom kommunens alla verksamheter i nära samarbete med arbetsförmedlingen och näringslivet. Det här är en flerårig satsning som kan få en mycket positiv betydelse för de arbetssökande och vårt lokala näringsliv, säger Mikael Kampner som är projektledare för Väsby växlar upp.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum